Do 29. septembra dostavljanje predloga za participativno budžetiranje

0
255

Građani Sremske Mitrovice i ove godine mogu da učestvuju u pripremi budžeta za narednu 2024. godinu kroz participativno budžetiranje. Participativno budžetiranje je način da se svi građani uključe u proces pripreme budžeta. Naši sugrađani mogu da dostavljaju predloge projekata od 25. do 29. septembra.

Građani mogu da šalju predloge sve do 29. septembra, putem mejla biramstafinansiram2024@ sremskamitrovica.org.rs drugi način je da ih predaju putem kancelarija mesnih zajednica ili u Uslužnom centru u Gradskoj kući.

Glasanje će se odvijati od 2. do 7. oktobra, putem onlajn aplikacije za glasanje na veb stranici grada – wwww.sremskamitrovica.org.rs ili u Uslužnom centru Grada Sremska Mitrovica, putem glasačkih listića. Projekat koji dobije najviše glasova ili više projekata u zavisnosti od vrednosti izglasanih projekata naći će svoje mesto u odluci o Gradskom budžetu za 2024. godinu i biće realizovani tokom sledeće godine.

Iako je za ovu godinu putam participativnog budžetiranja pobedio predlog uređenja javnih česmi, on još nije realizovan.

Po rečima Petra Samardžića, zamenika mitrovačke gradonačelnice, projekat uređenja javnih česmi biće okončan do kraja godine. Urađena je detaljna analiza i popis svih javnih česmi i od ukupno 72 javne česme, šest nije u funkciji. U toku je izrada tehničke dokumentacije i elaborata kako bi se procenilo da li česme koje ne rade mogu da se stave u funkciju do kraja godine, a one koje se najviše koriste dobiće novi izgled .

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here