DOBRI PUTEVI DOVODE TURISTE: Obnova saobraćajne infrastrukture kroz Frušku Goru

0
1127

Obnovom Grebenskog puta Zmajevac – Crveni čot u dužini od 6,5 kilometara čiji radovi su u toku, opština Irig je krenula u poboljšavanje saobraćajne infrastrukture, koja je trenutno u katastrofalnom stanju. 

Investicija od 292 miliona dinara finansira se iz kase Uprave za kapitalna ulaganja i lokalne samouprave, a nakon njene realizacije ljubitelji Nacionalnog parka dobiće 15 kilometara lepog i kvalitetnog puta na padinama Fruške gore što će značajno doprineti razvoju turizma u ovom delu Srema.

Posle radova na deonici Iriški venac – Hotel „Norcev“ i Iriški Venac – Zmajevac, Opština Irig dobila je sredstva po konkursu i za ostatak puta koji se proteže Fruškom gorom a pripada ovoj opštini.

Sada vozači mogu da uživaju vozeći se tim putem, a ne da ga izbegavaju kao što je to bio slučaj do sada, jer je bio u veoma lošem stanju, pun rupa, mislim na celu dužinu od 15 kilometara – kažu nadležni u iriškoj lokalnoj samoupravi.

Grebenski put veoma je značajan za razvoj turizma ove opštine. Preko Fruške gore on nas povezuje i sa komšijskim opštinama. Neko kada obilazi prirodne lepote u okruženju lakše i bezbednije sada dolazi do nas, a mi baš imamo znamenitosti.

Od turističkog izletišta Zmajevac, preko Iriškog venca pa do hotela „Norcev“, beleži se iz nedelje u nedelju sve veći broj posetilaca ove jedine sremske planine. Pored naslanjanja na Nacionalni park, Irig ima najveći broj fruškogorskih manastira i to osam, ovde je i verski turizam veoma zanimljiv. U lokalnoj samoupravi očekuju da završetkom puta Zmajevac – Crveni čot, zapostavljeni hotel na Brankovcu možda i „oživi“.

Ostalo nam je još da se uradi put od Iriga do Maradika to nam je prioritet, jer je u veoma lošem stanju. Konkurišemo na raznim konkursima, nadam se da ćemo negde proći i da ćemo na leto imati bezbednu deonicu za saobraćaj koja nas povezuje sa inđijskom opštinom – optimistički gledaju u iriškoj opštinskoj upravi.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(S. Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here