DOM VOJSKE: Umesto ruine, dva fakulteta i kongresna sala

3
2938

Kako je i najavljeno krajem novembra, Don Vojske, koji je, ugovorom između lokalne samouprave i Direkcije za imovinu Republike Srbije, prešao u vlasništvo Grada, uskoro bi mogao da postane informacioni centar sa dva fakulteta, kao i kongresna sala.

Po rečima načelnika Miroslava Jokića, posao je odrađen zahvaljujući „dobroj komunikaciji i saradnji“ ministra poljoprivrede u Vladi Branislava Nedimovića.

Dogovoreno je da grad po tržišnoj ceni kupi objekat nekadašnjeg Doma vojske i plati ga u više rata – izjavio je načelnik Jokić, rekavši da je vrednost procenjena na 6,5 miliona dinara. U toku je projektovanje novog objekta koji će se nalaziti na toj lokaciji.

Podsećanja radi, gradnja ovog objekta počela je pred sam početak Drugog svetskog rata za potrebe Ratarskog doma. Zgrada je završena je 1953. godine, a nekoliko godina kasnije „ustupljena“ je vojsci.

Sudeći po natpisima na pojedinim informativnim sajtovima, ima još dosta Mitrovčana koji pamte vojnike koji su do kasnih sati svirali pop šlagere gostima restorana koji se nalazio u okviru Doma JNA.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here