Dve atletičarke „Sirmiuma“ postale šampionke Srbije

0
1934

Proteklog vikenda, u Kraljevu je održano Prvenstvo Srbije u atletici, na kojem su Atletski klub “Sirmium” predstavljale Dragana Tomašević i Mirjana Dasović.

Dragana Tomašević, četvorostruka olimpijka kojoj je obezbedila učešće i na petoj Olimpijadi, što je svojevrstan rekord, i ovoga puta suvereno vladala u disciplini bacanja diska i rezultatom od 59.85 m koji je ostvarila iz punog treninga više nego ubedljivo.

Mlađa koleginica, Mirjana Dasović priredila je prijatno iznenađenje i hicem od 12.71 m koji je ujedno i njen novi lični rekord pobedila u bacanju kugle i postala prvi put šampionka Srbije.

Treneri Danilo Krtinić i Slobodan Macanović ističu da su zadovoljni postignutim rezultatima i da sada slede pripreme za Olimpijske igre, odnosno Prvenstvo Balkana.

Ipak, svojevrsna zanimljivost, nakon ovog Prvenstva je i činjenica da je Dragana Tomašević, zajedno sa svojim trenerom Danilom Krtinićem, obezbedila učešće i na petoj Olimpijadi. Pre nekoliko meseci, Dragana je za medije govorila o uticaju pandemije kovida19 na na formu i rezultate, te o planovima za budućnost. Koliko je situacija sa Kovid-19 virusom uticala na formu i rezultate?

Svakako da je bilo veoma teško trenirati i spremati se u takvim okolnostima. Prošla sezona je bila nepredvidiva, menjala se nekoliko puta, tako da je bilo teško podići nivo forme na zavidan nivo i očekivati nekakve rezultate, jer je takmičarski period bio sveden na samo jedan mesec što je bio veliki problem.“ 

Kako izgleda slobodan dan Dragane Tomašević? 

„Svoje slobodno vreme koristim za odlazak u prirodu, odlazak kod porodice jer su mi oni odlično društvo koje me uvek oraspoloži i naravno vidanje sa prijateljima jer zbog treninga, takmičenja, putovanja nismo u mogućnosti da se često viđamo.“

Kako sebe vidiš nakon završetka atletske karijere?

„Jedno su želje, a drugo je realnost. Ono što je za mene jako važno je to da nisam zapostavila akademsko obrazovanje nego sam uz sport i atletiku završavala fakultete i tako se usavršavala za ono posle sporta. Nadam se da ću po završetku atletske karijere ostati u sportu i raditi sa decom“, zaključila je tada Dragana Tomašević, a kako stavri stoje, završetak akrijere svakako ne treba očekivati pre naredne Olimpijade.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here