Enigma JANKOVIĆ: Ko štiti mitrovačkog Tomu Diplomu

4
2650

Na vojnoj paradi u Zrenjaninu održanoj povodom Dana pobede 9. maja, iza leđa predsednika Srbije Tome „Diplome“ Nikolića, pažljivi gledaoci su imali priliku da primete i veliko-ivančanskog Tomu „Diplomu“ Jankovića, trenutnog zamenika mitrovačkog gradonačelnika.

Ono što predstavlja pravu zagonetku za poznavaoce lokalnih političkih prilika je nejasnoća kako je ovaj funkcioner SNS-a uspeo da se, ničim izazvan, nađe u kadru državne televizije, i to upravo pored haškog osuđenika Veselina Šljivančanina.

Mada je u gradu na Savi već poznato da dotični voli da se fotografiše (o čemu svedoči i milion slika na Fejsbuku), pored toga što voli da jede o državnom trošku, slika iza nekadašnjeg upravnika kragujevačkog groblja svakako je vrhunac njegove estradno-političke karijere.

Oni koji ne poznaju situaciju izbliza pitaju se kojim to instiktima Toma „Diploma“ Janković uvek uspeva da se nađe u kadru prisutnih snimatelja, bez obzira na okruženje i priliku.

Navodno, trenutno pikira i na mesto načelnika Sremskog okruga, mada se ne bi ljutio ni da ga postave na funkciju mitrovačkog gradonačelnika.

To bi mu omogućilo bar još jedan mandat tokom kojeg bi punio svoj profil na Fejsbuku novim desetinama slika, a možda bi negde, na nekom provincijskom univerzitetu i doktorirao.

Recimo – u Brčkom!

Poput bivšeg gradonačelnika Miščevića.

Hoće li lokalno rukovodstvo smoći snage da se odupre  ambiciji Dečka iz Velike Ivanče, svakako da ćemo videti u narednih nekoliko sedmica.

(Milan Milivojević)

4 COMMENTS

  1. Ne znam zašto ste se okomili na g.Jankovica radi se o retko korektnom čoveku u svakom smislu pravi gospodin.

    • Tomislav Jankovic je covek koji se trpa gde god moze,mada je retko donosio bilo kakve odluke i retko se pitao za bilo sta.U ostalom on je clan SNS-a od samog osnivanja.Ako se sa nekim treba baviti to su onda preletaci iz DSS-a i Vredne Mitrovice na celu sa gradonacelnikom.

      • Gospodine, jasno je da se Janković toliko uvukao u re…tum gradonačelniku da je u stanju sve da eliminiše samo da bi on opstao. Koliko ima sposobnijih Mitrovčana, i to onih pravih, pa ih niko ne primećuje. Sve je kristalno jasno. Jedino mi nije jasno zašto svi ćute. Čast izuzecima kao što ste vi.

  2. Strašno je to što razni polupismeni likovi vode ovaj grad, poput Jankovića i njemu sličnih. OLOŠ NEMORALNI!!! Žive na naš račun a drze lekcije o moralu! Stida nemaju pa je dzabe da im kazem- Sram vas bilo! Samo da vas obavestim da ono sto sam napisala zakljucuju mnogi Mitrovcani koji misle svojom glavom. Vama svaka čast na hrabrosti. Samo napred!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here