ERDEVIK: Gradi se vinarija sa pogledom na obronke Fruške gore

0
3556

Erdevik bi trebalo da dobije novu vinariju na potesu Gvozdenjak, za koju je Aleksandar Vinčić iz šidske Vinarije Vinčić podneo zahtev za urbanistički projekat.

Objekat će se nalaziti na parceli površine 67.657 m2, koja predstavlja poljoprivredno zemljište, odnosno njivu četvrte kategorije. Ukupna neto površina objekta je 877,22 m2.

Urbanističkim projektom je dato detaljno arhitektonsko – urbanističko rešenje prostora u okviru parcele.

Za prilaz kompleksu vinarije koristiće se lokalni nekategorisani put, sa zapadne strane parcele. Za ulaz na interni pristupni put kompleksa, predviđena je velika kolsko-pešačka kapija sa zapadne strane. Uz pristupni put predviđeno je parkiranje automobila, koje zadovoljava potrebe zaposlenih u vinariji, kao i posetilaca vinarije. Na slobodnom delu parcele predviđena je izgradnja parking prostora na kome je predviđeno parkiranje vozila, na ukupno 10 parking mesta i jedan autobus parking.

U krugu kompleksa investitor planira da podigne zasade vinove loze, koji će zauzimati veći deo površine kompleksa.

Kompleks vinarije će imati i turističku namenu, organizovaće se obilazak vinarije pri čemu će posetioci imati mogućnost degustacije i kupovine vina. Objekat će biti sa otvorenim terasama, gde se može formirati vidikovac sa pogledom na veliki deo obronaka Fruške gore.

A. K./ ekapija.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here