Estradno-muzičku nagradu Srbije dobio Siniša Đorđić iz Radenkovića

0
414

Četrnaestog maja, u prostorijama Kulturno obrazovnog centra u Rakovici u Beogradu, održan je XII ex-YU festival novokomponovane narodne muzike ,,MAJSKO LETO’ 2024.“ u organizaciji direktora festivala, Radenkovčanina, Siniše Đorđića. U takmičarskom delu je učestvovala 31 kompozicija.

Žiri u sastavu vrsnih umetnika kompozitora, tekstopisaca i aranžera u sastavu predsednik žirija Zlaja Timotić i članova žirija Novice Nikolić – Patala, Predraga Negovanovića, Biljane Vujović, Gorana Velinova – Panče i Zvonimira Jovanovića – Šukija, doneo je jednoglasnu odluku da je pobednik festivala Dejan Milenković sa pesmom ,,Savet“, koji je takođe i od strane publike odneo I nagradu. Posthumno za životna dela su nagrađeni Šaban Šaulić i Ratislav Blagojević, dok su nagrade za životno delo i doprinos i očuvanje tradicije u narodnoj muzici, nagrađeni Biljana Jevtić, Radoslav Rodić – Roki, Šeki Turković, Marija Ćajić, Zorica Marković, Mira Kosovka, Predrag Negovanović i Zlaja Timotić.

Nagradu za doprinos i očuvanje tradicije u narodnoj muzici dobili su Ćana, Suzana Jovanović i Jasmin Muharemović, dok je Andrija Era Ojdanić dobio specijalnu nagradu za višedecenijski uspešan rad na estradi i veliki doprinos očuvanju i negovanju narodne muzike. Na ovom festivalu Radenkovčanin, Siniša Đorđić je od strane državnog i priznatog saveza estradno muzičkih umestnika Srbije [SEMUS], nagrađen estradnom-muzičkom nagradom Srbije 2024. kao organizator estradno-muzičkih programa.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here