Bogat program za “Dane opštine Pećinci”

0
233

Centralna ustanova kulture u opštini Pećinci pod pokrotiveljstvom pećinačke lokalne samouprave pripremila je bogat kulturno-umetnički programa u okviru manifestacije „Dani opštine Pećinci“ koji se obeležavaju od 20. do 26. maja ove godine. Pored književne večeri i javnog časa polaznika svih sekcija KCP sa gostima, publika će biti u prilici da pogleda i dve nove predstave u produkciji pećinačkog Kulturnog centra, a i da uživa u izložbi likovnih radova pristiglih na tradicionalni majski likovni konkurs nazvan „Deca opštine Pećinci – likovni stvaraoci“.

Izložba likovnih radova sa konkursa „Deca opštine Pećinci – likovni stvaraoci“

Izložba likovnih radova sa tradicionalnog likovnog konkursa nazvanog „Deca opštine Pećinci – likovni stvaraoci“ biće otvorena u ponedeljak, 20. maja, u 12 časova, u holu Kulturnog centra i dostupna javnosti do kraja maja. Svi radovi, ove godine inspirisani temom Obedske bare, pokazuju neosporiv slikarski talenat koji deca iz opštine Pećinci poseduju, te je Kulturni centar „Pećinci“ odlučio da ih predstavi široj publici pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave. U konkursu su učešća uzeli: OŠ „Slobodan Bajić Paja“ iz Pećinaca, OŠ „Dušan Vukasović Diogen“ iz Kupinova, kao i Dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju iz Subotišta. Najbolji radovi po konkursu biće odabrani do 22. maja, kada će biti proglašeni pobednici u kategorijama mlađi i stariji uzrast, kao i u kategoriji kolektivni rad.

„Moj svet tambure“ Boška Bogičevića pred pećinačkom publikom 21. maja

Promocija knjige „Moj svet tambure“ autora Boška Bogičevića biće održana u utorak, 21. maja, u sali pećinačkog Kulturnog centra s početkom u 19 časova u organizaciji centralne ustanove kulture u opštini Pećinci pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave. Pored autora, o knjizi će u ime izdavača govoriti predsednik Saveza kulturno-umetničkih društava Srbije i umetnički rukovodilac ansambla „Vila“, Milorad Lonić, kao i recenzent Zoran Mulić, redovni profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, kompozitor i dirigent.

Javni čas polaznika sekcija KCP sa gostima „Opštini u čast“

Javni čas polaznika muzičko-instrumentalne, literarne i dramske sekcije sa gostima pod nazivom „Opštini u čast“ održaće se u sredu, 22. maja, sa početkom u 19 časova u sali pećinačkog Kulturnog centra, u organizaciji pećinačkog Kulturnog centra pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave. Pored toga, od 20. maja do 1. juna u holu Kulturnog centra biće izložena izložba likovnih radova sa konkursa „Deca opštine Pećinci – likovni stvaraoci“ čiji su autori polaznici Likovne sekcije KCP i učenici osnovnoškolskog uzrasta sa teritorije opštine Pećinci. Istog dana biće nagrađeni i najbolji na Literarnom konkursu pod nazivom „Na krilima mašte“.

Kamerna monodrama „Kosana, udovica ovdašnja“ u Pećincima 25. maja

Crnohumorna kamerna monodrama pod nazivom „Kosana, udovica ovdašnja“ premijerno će biti izvedena u subotu, 25. maja, u sali Kulturnog centra s početkom u 20 časova. Predstava je rađena po tekstu Đoke Filipovića u režiji pozorišnog i radio reditelja Slobodana Stankovića iz Pećinaca. Pored toga što je predstava ostvarila plasman na 30. Vojvođanski festival novih i kamernih teatarskih formi koji se održava u Bačkoj Palanci početkom juna, Merima Radivojević koja tumači lik Kosane osvojila je na Zonskoj smotri dramskih amatera Srema u Beočinu polovinom aprila čak 4 nagrade: dve diplome selektora za najbolje glumačko ostvarenje na smotri i najbolji scenski govor, kao i dve diplome žirija publike za najbolju glavnu žensku ulogu u predstavi i na smotri.

Kamerna duodrama „Igre u pesku“ u Pećincima 26. maja

Kamerna duodrama pod nazivom “Igre u pesku” rađena po tekstu Mihala Valčaka u adaptaciji i režiji Bojana Naića premijerno će biti izvedena u nedelju 26. maja u sali pećinačkog Kulturnog centra s počekom u 20 časova. Pored toga što je predstava ostvarila plasman na 30. Vojvođanski festival novih i kamernih teatarskih formi, Teodora Đukić koja tumači lik Mile i Aleksa Vlainić koji tumači lik Alekse nagrađeni su na Zonskoj smotri dramskih amatera Srema u Beočinu pohvalama selektora za glumačka ostvarenja na smotri, dok ih je i žiri publike nagradio diplomama za najbolju žensku i mušku ulogu u predstavi.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here