Evo kako izgleda deonica autoputa Kuzmin-Sremska Rača (VIDEO)

0
2051

Deonica auto-puta Kuzmin-Sremska Rača, ukupne dužine oko 18 kilometara sa mostom preko reke Save, predstavlja deo projekta izgradnje auto-puta E-761, Beograd-Sarajevo. Početak saobraćajnice je u blizini postojeće petlje Kuzmin na auto-putu Beograd – Zagreb i vodi sve do postojećeg graničnog prelaza kod Sremske Rače.

U „Putevima Srbije“ kažu da su u toku radovi na asfaltiranju čelične konstrukcije mosta preko reke Save.
Ranije je najavljeno da bi do kraja 2023. trebalo da se okonča izgradnja deonice auto-puta Sremska Rača – Kuzmin, sa mostom na Savi sa četiri trake. Ukupna dužina mosta preko Save kod Sremske Rače biće 1.310 metara, a most se sastoji od prilaznih betonskih konstrukcija na levoj i desnoj obali Save, dužine 530 i 450 metara i čelične konstrukcije nad rekom dužine 330 metara.

Deonica je projektovana kao klasičan auto-putni profil sa dve vozne i jednom zaustavnom trakom i srednjim razdelnim pojasom, za brzinu od 130 kilometara na čas.

U Republici Srpskoj je inače počela izgradnja deonice od Rače prema Bijeljini. U Bijeljini je u septembru prošle godine počela izgradnja prve deonice auto-puta koji bi trebalo ovaj grad u Republici Srpskoj da poveže sa Srbijom. Ovo je prvi deo izgradnje „prstena“, koji će kroz Republiku Srpsku ići preko Bijeljine i Brčkog, ka Tuzli i Sarajevu. S druge strane „kružnog toka“, dve prestonice će biti povezane preko novog auto-puta „Miloš Veliki“, od Kotromana kod Požege, preko Višegrada i Rogatice, do Sarajeva.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here