EVO zašto su autobuska preduzeća UKINULA studentske povlastice na vožnju

0
3007

U toku prethodnih nedelja na društvenim mrežama i Fejsbuk grupi studenata Univerziteta u Novom Sadu pojavile su se informacije da je prevoznik „Sirmiumbus“ ukinuo studentski popust na svim svojim relacijama.

Prema rečima korisnika, pored prevoznika „Sirmiumbus“ i „Šidexpress“ je saopštio da više ne postoje takozvane studentske karte koje su se izdavale uz indeks ili studentsku karticu za menzu i nosile određeni popust za ovu kategoriju putnika.

Poštovani putnici, dana 7.4.2022. godine stupa na snagu novi cenovnik prevoznika Šidexpres d.o.o. Šid. Od navedenog datuma neće više postojati studentska karta sa popustom, kako jednosmerna tako ni povratna“, navodi se na sajtu preduzeća „Šidexpress“.

Kako saznajemo, studenti su se direktno obratili direktoru preduzeća „Sirmiumbus“ u potrazi za odgovorima i objašnjenjem.

Napominjem da cene nisu menjane od 15.11.2018, godine, od kada su svi troškovi (gorivo, cena rada, indeks potrošačkih cena) uvećani za 50 odsto. Cena prevozne karte je povećana za 15 odsto i izjednačeni su popusti za sve korisnike prevoza“, navodi se u odgovoru Vladimira Vinša, direktora preduzeća „Sirmiumbus“, studentima koji su mu se obratili putem mejla.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here