Fudbalski klub „Radnički“ OBELEŽIO STO GODINA POSTOJANJA!

0
252

Tačno 15. aprila, Fudbalski klub „Radnički” iz Sremske Mitrovice, proslavio je sto godina postojanja. Tokom jednog veka postojanja i uspešnog rada klub sada može da se pohvali istorijskim uspehom – statusom prvoligaša drugu sezonu za redom i plasmanom među osam najboljih timova u ligi. 

Klub je osnovan u starom mitrovačkom industrijsko –  radničkom naselju poznatom kao Hesna, odnosno „Crvena česma”. Osnivači kluba bili su Ivan Konrad, Josef Kleininger, Johan Mike, Ivica Mikulči i Čeda Obradović i u perodu osnivanja  i rada u Kraljevini Jugoslaviji pa sve do 1944. godine „Radnički” je bio klub u kojoj je većinu činila omladina zaposlena u Fabrici za preradu drveta „Mitrošper”.

Tokom narednih decenija Radnički je postizao zapažene rezultate u rangovima u kojima je nastupao, a najčešće u Sremskoj ligi koju je tri puta osvajao (1956/57, 1965/66, i 1988/89. godine).

Preokret u radu kluba, kao i njegov veliki uspon desio se 2011. godine kada je lokalna samouprava Grada Sremska Mitrovica na čelu sa gradonačelnikom Branislavom Nedimovićem uzela klub pod svoje okrilje. Kruna te saradnje je ulazak u Srpsku ligu gde je “Radnički” proveo nekoliko godina i stabilnom igrom utabao sebi put i za stepenik više, za to vreme uređen je i modernizovan stadion. Prethodne sezone klub je zakoračio u Prvu ligu Srbije i tako zlatnim slovima ispisao još jednu, od mnogih, stranicu u svojoj dugoj istoriji.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here