Otkrivena misterija ZAZIDANE KUĆE u Mitrovici

0
6035

Zamandaljena kuća koja zbunjuje prolaznike u jednoj ulici u Sremskoj Mitrovici, koja nema prozore i vrata za komšije i nije neka misterija, kažu.

Oni otkrivaju šta se zapravo dogodilo sa kućom kojoj su zazidani prozori i vrata, ali čije dvorište je ipak uredno.

Od 1972. kad smo došli ovde, kupili kuću, ta je kuća bila u izgradnji. Međutim, ostala je takva kakva jeste, nije bila izmalterisana, urađena, zato što su bili neki imovinski konflikti, bila je tu neka baka, ona je bila gazdarica – priča Vlastimir Benčik.

A onda…

To je baba umrla, ostavila sinu, sin otišao u Nemačku, njega ne interesuje, tamo je kupio tri stana, ima tri ćerke i on tamo živi, uživa, neće se nikad ni vratiti, a tu je ostalo to, pustolovina – objašnjava komšinica Marica Stević.

Upravo je ova žena i pozvala komnalnu miliciju.

Kaže, u travi su se krili glodari i zmije, a u kući kako kaže „drogoši“. Problem je rešen tako što su sa zadnje strane stavljena vrata, a s prednje su vrata i prozori zazidani.

Nema misterije, osim one ko je tu šta nasledio, priča Vlastimir.

Došli su nam jedan dan majstori i to su izmalterisali, pa je interesantno, sad te prozore što su zatvorili pa su malterisali tim belim peskom da to ipak bude malo lepše, da ne ruži ulicu i naselje, tako da nema misterije, više je misterija to ko je šta nasledio – zaključuje.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Kurir)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here