FK „RADNIČKI“: Prikazane mogućnosti agro-drona za tretmane fudbalskih terena

1
321

Na „Agropapuk areni”, stadionu mitrovačkog kluba „Radnički” predstavljene su mogućnosti primene dronova u održavanju fudbalskih terena. Projekat realizuju „Agrodron tim” iz Beograda i Poljoprivredna stučna služba Sremske Mitrovice.

Kako je to praktično pokazano na stadionu FK „Radnički”, agrodron može da se veoma efikasno koristi za održavanje fudbalskih terena. Ova tehnologija omogućava ekološke, veoma male rizike jer se može u mililitar precizno planirati gde i koliko će se sredstva plasirati.

Posle pokazne vežbe na Danima polja, sve je veće interesovanje za primenu agrodrona u održavanju ne samo useva, nego i travnatih površina, kažu u Poljoprivredno stručnoj službi. Konkretno, navodnjavanje terena dovodi do toga je tlo rastresito, dok tretman traktorom i prskalicom ostaju ripne i dolazi do oštećenja terena.

Dragan Despotović sportski direktor „Radničkog” kaže da je ovo jedan od boljih terena u zemlji, sve  je do sada rađeno mehanički, bacano đubre traktorom i prskano je prskalicama: „Ovo danas što smo videli je nešto sasvim novo, sigurno za 95% ne samo Srbije nego i regiona, puno je praktičnije i lakše, kada to uđe u neku fazu da se koristi na širem nivou biće i pristupačnije. Sigurno je bolje i za same klubove, konkretno, na brži, jednostavniji i praktičniji način i u nekim drugačijim vremenskim uslovima i posle nekih velikih kiša može prskati što je isto jako bitno za terene. Ovo što smo videli tokom prezentacije je vrhunski, nešto što će nam, uz naprednu tehnologiju svima koristiti. Ovo je najbolja stvar koja se desila u poslednje vreme i meni je drago što ćemo mi u tom delu biti jedan deo avangarde i pokazatelj drugim klubovima da može biti lakše i praktičnije.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

1 COMMENT

  1. Strašno pranje novaca, Despotovicj nikakav sportski radnik od mladalačkih dana sklon nameštanju i malverzacijama fudbalskih utakmica…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here