ZLOUPOTREBA ZAKONA(?!) Inspektor, u pratnji policije, ruši dvorišnu ogradu (VIDEO)

2
3548

Do koje mere organi vlasti u pojedinim lokalnim sredinama zloupotrebljavaju Zakon o legalizaciji bespravno podignutih objekata, svedoči i slučaj iz opštine Pećinci, odnosno sela Ogar. Kao što smo već pisali, Snežani Maksimović su lokalni vlastodršci, kojima se zamerila zbog svog političkog aktivizna, namerili su da sruše – dvorišnu ogradu!

Podsećanja radi, Snežana je preduzetnica iz Novog Beograda koja je 2017. godine kupila kuću u sremskom selu Ogar u nameri da u dvorištu napravi dečiji centar.

S obzirom da sam vlasnica privatnog vrtića u Novom Beogradu, želela sam da ovde, u seoskoj atmosferi i daleko od gradske vreve, napravim igraonicu za decu, pod vedrim nebom, sa propratnim objektima. Kupila sam kuću sa placem od 80 ari, a taj plac gleda na ulicu u dužini od 80 metara.”- objašnjava Snežana.

S obzirom na uticaj koji na organe lokalne samouprave ima poverenik SNS-a u opštini Pećinci, Milorad Pantić, poznatiji kao Luki, koji je taj dečiji centar prepoznao kao konkurenciju svom mini ZOO vrtu za decu koji gradi sa svojim sinovima – po Snežaninim rečima, svim silama se potrudio da ona ne ostvari svoj naum.

Kako je Snežana prema ulici ozidala pristojnu ogradu, za koju je podnela projekat i platila takse, teror je počeo upravo od tog mesta. S obzirom da je Zakon u pojednim segmentima neprecizan, pa samim tim  i sklon zloupotrebi, naloženo je inspekciji da poruši ogradu. Posle rušenja nadzemnog dela, sada se iskopavaju i temelji i to traje već 25 dana bez izgleda da će se skoro završiti posao.

Poslednji put, u petak, inspektor Darko Damjanović je došao u pratnji policije i iskopan je kanal pored ograde u dužini od 8 metara nakon čega je skrenuta pažnja da se ovaj kanal ne zatrpava, a da će se kopanje kanala nastaviti ove sedmice.”-priča Snežana. Zanimalo nas je zašto su prekinuti radovi i zašto se odugovlači sa rušenjem ograde.

Zato što na ovaj način žele finansijski da me unište, jer će sve na kraju, od rušenja zida, pa do iskopa temelja, po njihovom planu, pasti na moj teret. Ovako, što više odugovlače, troškovi su sve veći.”- odgovara Snežana.

U petak je na društvenima mrežama osvanuo snimak na kojem se vidi građevinski inspektor Darko Damjanović sa neispravnom legitimacijom, bez naloga, u pratnji policije, kako dolazi na mesto događaja. Ovaj snimak je ostvario rekordnu posećenost s obzirom da u Srbiji (pa i šire) nije poznat slućaj da su građanima ruši bespravno podignuta ograda. Sudeći po komentarima, svi su jednodušni u proceni da je reč o klasičnom iživljavanju i zloupotrebi vlasti.

Snežana smatra da pomenuti inspektor maltretira neposlušne građane upravo po Lukijevom nalogu, a da nadležni organi u samoj lokalnoj samoupravi pećinačke opštine o tome verovatno ništa i ne znaju. Pored svega, javno postavlja i pitanje da li ovaj inspektor ima uopšte validno obrazovanje za obavljanje posla koji vrši.

Pokušali smo da proverimo ova saznanja unutar nadležnih struktura opštine Pećinci ali do zaključenja ovog teksta nije bilo nikakvog odgovora.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(M. Milivojević/ foto: privatna arhiva, Facebook)

2 COMMENTS

  1. Po mraku se svaka vrata lako otvore a onda i lobanje, za ovakve nema druge.
    Govna nepismena i bahata, a pritom glupa do bola misle da nikad nece proci njihovih 5min.
    Moj pokojni deda je uvek mi govorio, stvaraj dete prijatelje, pa koga i ne volis ne zavadjaj se, javi mu se i prodji.
    Kvrcne coveku nekad nesto u glavi pa pobiju najrodjenije a ne tudje, u svakom selu kucu gradi, lako je budala biti.

  2. Uvek ce biti neki manijaci u drzavnim strukturama da maltretiraju svoje neistomisljenike i da blate zarad licnog interesa drzavne institucije koje narod treba da zastite i na koje narod treba da se oslanja,dok se ne napravi organ koji ce njih da nadgleda i sankcionise nezavistan od bilo kakvih spoljasnjih uticaja kao unutrasnja kontrola u americi rizikuje se da pre ili kasnije izbije gradjanski rat ili da ljudi sami uzimaju zakon u svoje ruke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here