FORMIRANA NOVA VLADAJUĆA KOALICIJA: Podela plena – u interesu građana!

4
1868

Sednica Skupštine grada na kojoj će se izabrati novi mitrovački gradonačelnik zakazana je za utorak, 12. jul.  Već je sasvim izvesno da će novi gradočelnik biti Vladimir Petković, dosadašnji načelnik gradske uprave za urbanizam, dok je najozbiljniji kandidat za njegovog zamenika Vladimir Sanader, dosadašnji direktor Direkcije za izgradnju grada.

[espro-slider id=12733]

Pored toga, najavljuje se još nekoliko rokada na upravljačkim funkcijama, u zavisnosti od podele koju međusobno dogovori nova vladajuća koalicija u gradu, koju će, pored naprednjaka, činiti i SPS, SRS, Čankova Liga i Čedin LDP!!!

Mada, na prvi pogled, nemoguća, koalicija stranaka koje su se, pred izbore, zaklinjale u poštenje i privrženost programskim ciljevima, jasno ukazuje da je reč o još jednoj prevari birača. Lideri stranaka, bez sumnje, pravdaće to neophodnošću – u interesu građana!

Ono o čemu će ćutati, i biti ubeđeni da to niko neće primetiti, je njihova želja za podelom plena, za pljačkom sugrađana na bestijalan način, na običnu vašarsku prevaru kako bi rukovodstva lokalnih odbora ovih stranaka za sebe u naredne četiri godine obezbedila egzistencijalne potrebe. Jasno – u interesu građana!

u interesu gradjanaPrepošteni radikali, koji su u toku predizborne kampanje čak predstavljali i neki svoj program, koliko god on bio nedorečen i plitak, ipak su u njemu obećali da će, u slučaju pobede, skresati nepotrebne troškove za, čak, nekoliko stotina miliona budžetskih dinara. Nakon izbora, progutali su čak i koaliciju sa vojvođanskim separatistima, tzv. “ustašama, izdajnicima i stranim plaćenicima” kako su ih godinama nazivali, samo da bi se domogli nekoliko rukovodećih radnih mesta. A kako drugačije, nego – u interesu građana!

Ni sa druge strane ne sede moralne gromade. Ligaši su radikale nazivali fašistima i tražili zabranu te stranke, a sada ulaze u koaliciju sa njima. Savez “zahrđalih kašika” i “autonomaša” pod geslom “radimo u interesu građana”.

Nekoliko dana pred izbore u tekstu “Pored ovakve opozicije, Nedimović može bezbrižno na izbore”, napisao sam:

Na predstojeće lokalne izbore izaći će devet lista, od kojih osam merka kako da skine skalp trenutno vladajućoj političkoj garnituri, barem javno. Inače, u potaji, svih osam ima samo jedan glavni cilj – da bude jezičak na vagi i potencijalni koalicioni partner SNS-u i njegovom lideru Branislavu Nedimoviću.”

Politički aktivisti gore navedenih stranaka, nakon toga, po društvenim mrežama prozivali su me i vređali na najružniji način, tražeći, uzgred,  da im otkrijem koliko su me iz SNS-a platili za taj tekst.  Istog onog SNS-a sa kojim su sada – kako sam i predvideo – ušli u besramnu koaliciju.

Mene, doduše, tada niko nije ni morao platiti, napisao sam to jer, prosto – znam ljude! I znam na šta su sve spremni zarad funkcije, mandata ili mesta u Upravnom odboru. Prodali bi oni i rođenog oca, a ne predizborna obećanja. Naročito ako se radi o interesu građana!

licemerno krdo 5Dok se SPS-u nije ni čuditi, to su odavno politički trgovci koji su i svog doživotnog predsednika izdali, postavlja se pitanje šta je sa doslednošću LDP-a i samozvanih autonomaša koji sve, bez izuzetka, ako ne pišaju u istu tikvu s njima smatraju fašistima. Koliko je, tokom ovih pregovora, koštala njihova Republika Vojvodina? Koliko tačno radnih mesta i direktorskih nameštenja – naravno, u interesu građana?

Šta je sa “prepoštenim intelektualcima” iz SRS-a?  Za koliko funkcija su prodali ideologiju Velike Srbije.

Kako stoje stvari, a poznavajući – kao što napisah – ljude, računam da je deo vlasti i neizostavni Lemajić sa svojim žutim preduzećem, mada to javno nije istaknuto. I on je tu u interesu građana, a kako bi drugačije!

Ispada da u vladajućoj koaliciji svoje mesto nisu našli samo oni koje Naprednjaci nisu ni hteli: DSS, Pokret DDD i Prodanovićevo društvo.

Formirajući ovu koaliciju, sve zahvaljujući alavim rukovodiocima SRS-a, LDP-a, LSV-a i SPS-a, jedino je lokalna vrhuška naprednjaka napravila maestralan potez, jer njome će u očima birača kompromitovati te male strančice (interesne grupe) koje je sada okupila oko sebe.

Jer, sa kojim obećanjem će one i na sledećim izborima skupiti dovoljno glupaka koji će im dati poverenje i  glas?

Da trguju u interesu građana.

(Milan Milivojević)

4 COMMENTS

  1. Као СКЈ да је оживео у 21. веку (?!) – једна партија и неке строго контролисане фракције! Еклатантан пример како етички дегенерици стварају ЛЕОНИНСКО друштво и изругују се демократији, грађанима али и себи самима!

  2. „…pored naprednjaka, činiti i SPS, SRS, Čankova Liga i Čedin LDP!!!…

    …Lideri stranaka, bez sumnje, pravdaće to neophodnošću – u interesu građana!“

    БЕЗ ИКАКВЕ СУМЊЕ – ВИЦ ГОДИНЕ!!!

  3. Koja triper kombinacijaaaaa ???!Sve prodane duse samo zarad vlasti ,dobre plate i budala koji glasaju za njih!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here