“GRAD ZA SVE NAS”: Neželjena deca mitrovačke opozicije

2
4580

Prošlonedeljni članak https://mitrovica.info/licemeri-pogazili-svoja-predizborna-obecanja/  koji je objavljen na SM portalu izazvao je žustru i u dobroj meri neprimerenu reakciju ljubitelja lika i dela V. Petkovića i njegovih pulena iz udruženja “Grad za sve nas”.

Da podsetimo, u tom članku smo se bavili licemernim i bahatim gaženjem obećanja koja je ova grupa građana, sa jedanaest odbornika u lokalnoj mitrovačkoj skupštini, dala biračima pred protekle izbore. Već nakon prve sednice, ovi odbornici su, suprotno svojim obećanjima, dali nadležnim organima brojeve svojih tekućih računa kako bi dobili odborničke dodatke od 20 hiljada dinara koje su, između ostalog, pred izbore, apostrofirali kao nepotreban izdatak naprednjačke vlasti i trošak za građane.

Kao posledica tog članka, na svojim Fejsbuk stranicama, ovi odbornici su, nastojeći da se i dalje pred biračima prikazuju drugačijim od ostalih političara, naveli način na koji će utrošiti primljeni novac.

Cenim, kao autor pomenutog članka, da je reč o očiglednom nesporazumu.

Nijednog trenutka nije mi palo na pamet da polemišem o tome gde će gospoda iz GG “Grad za sve nas” potrošiti njihov novac. Ja sam u članku pisao o tome kako su, suprotno predizbornim obećanjima, uzeli naš novac. Onog trenutka kada je taj naš novac legao na njihov tekući račun, pomenuti novac postaje njihov, stečen na nemoralan način, kršenjem predizbornih obećanja biračima. I to je upravo primedba zbog koje sam naveo da su ovi odbornici isti kao i njihove kolege iz vladajuće koalicije, iako se, kako rekosmo, svim silama trude da se biračima predstave kao drugačiji.

U obrazloženju utroška novca, Petkovićevi puleni kažu da će ga dati najsiromašnijim građanima. Dakle, uzeli su naš novac i daju ga po nekom svom nahođenju, nekome, za koga misle da je siromašan. Po kojim kriterijumima, na kom konkursu, koje će uslove morati dotični da ispunjavaju – javnost nije imala ni čast ni priliku da sazna!

Na stranu to što gospoda previđaju da u gradu već postoji Centar za socijalni rad “Sava” koji se bavi istom tom delatnošću. Po čemu su onda oni drugačiji od vlasti.

Što će deliti novac najdarovitijim studentima? Pa i to već radi gradska uprava za obrazovanje? Hoće li istim studentima i istim siromašnim građanima, kojima naprednjaci u vlasti već daju naš novac preko državnih istitucija, Petkovićevi odbornici dotirati još malo našeg novca, ili će po nekim drugim kriterijumima, nekim drugim najsiromašnijim, ili najdarovitijim, deliti naš novac koji je prebačen na njihove tekuće račune zahvaljujući činjenici da su prekršili svoje izborno obećanje kako će biti drugačiji i štedeti naš novac u gradskom budžetu.

Deluje malo komplikovano, zar ne?

Ipak, nije. U slučaju ovih licemera, sve je kristalno jasno. Obrazloženje im je nemušto, demagogija tanka!

Imaju li to odbornici iz benda “Grad za sve nas”, isti oni koji su obećavali pred izbore da će se zalagati za ozdravljenje državnog sistema uprave, možda ideju o stvaranju njihovih privatnih parainstitucija  koje će se baviti studentima i siromašnima. Hoće li zavirivati građanima u novčanike i studentima u indekse. Po kom će osnovu to raditi? Kršenjem zakona o privatnosti? Da li je moguće da će time zgaziti i svoje obećanje biračima kako će se zalagati za kažnjavanje onih koji su do sada kršili razne zakone? Ili zakon i Ustav Srbije ne važe za ovu gospodu koji za sebe tvrde da su drugačiji od odbornika vladajuće koalicije. Iako su, uzgred, svi odreda, godinama unazad, bili članovi tih istih stranaka koje sada kritikuju.

Naravno, da ponovimo opet, i opet – sve je to začinjeno našim parama uplaćenim na njihove tekuće račune.

I kada im se sve to (laž, prevara birača, kršenje predizbornih obećanja) zameri i saspe u lice, kao što je to učinio autor gore navedenog članka, onda, po starom komunjarskom običaju, počinje sa njihove strane medijsko razapinjanje novinara začinjeno najgnusnijim uvredama na njegov račun jer se, eto, usudio da kritikuje one koji su sami sebe proglasili zaštićenom vrstom, da ih zapita zašto su, već posle prve sednice lokalne skupštine, odmah nakon verifikacije mandata, prekršili jedno od svojih najvažnijih predizbornih obećanja – da neće građanima zavlačiti ruke u džepove!

Da bi na kraju, mrtvi hladni, nastavili uporno da sebe u javnosti prikazuju kako su drugačiji od naprednjaka i njihovih koalicionih partnera iz SPS-a.

E, pa niste drugačiji!

Isti ste! Jednako alavi i jednako lažljivi!

AKO LAŽE KOZA, NE LAŽE ROG: Na društvenim mrežama kruži objava koja podseća na predizborno obećanje odbornika GG „GRAD ZA SVE NAS“ da će ukinuti odborničke dodatke

(Milan Milivojević)

2 COMMENTS

  1. Izvinite jel to pisete o onom postenom Vladi Petkovic sto se omastio za 10 god vlasti pa mu malo hoce jos, o cemu prica grupa gradjanu Grad za sve nas kad 11 njihovih odbornika imaju zajedno 100 godina vlasti, krenuti redom Zenga 14 god, prepodobni Petkovic 10 god, Zecica 10 god, Trulja Milenovic 5,6 god itd, glad za lovom i pohlepa je njihov program bagro jedna prevarantska

  2. Svi naši političari, od lokala do vrha države, neopevani su lažovi. Predizborna obećanja, program stranke, to je samo deo njihove ikonografije koji nikoga ne obavezuje. Stranke su autoritarne, nedemokratske unutar sebe, pa je nemoguće očekivati da kreiraju demokratsku i na jakim, nezavisnim institucijama zasnovanu državu. Recimo, kada bi AV sutra prešao u neku drugu stranku ili osnovao novu, SNS bi se raspao za par meseci. Odlaskom Angele Merkel iz politike, ništa se bitno neče desiti, nikakvi potesi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here