HEROJI ŽIVE VEČNO! Dr Miodrag Lazić dobio veliki mural u Inđiji

0
2428

Čuveni srpski hirurg Miodrag Lazić koji je prošle sedmice preminuo u Nišu od posledica koronavirusa, dobio je mural u Inđiji.

Na taj način, još jednom je odata počast lekaru koji tokom ratova devedesetih godina prošlog veka u Hrvatskoj i Bosni Hercegovini od smrti spasio hiljade ljudi.

U Srbiji i Republici Srpskoj doktor Lazić dobio je već nekoliko murala, a najnoviji je sada osvanuo u Inđiji. Osim lika doktora Laza na zidu je ispisan i deo njegove poslednje poruke: „Čast i ponos mi nisu dali da se sklonim“.

Nakon što je objavljena vest o tome da je direktor Urgentnog centra Niš preminuo, jedna od njegovih koleginica i najbliža saradnica je na Fejsbuku podelila njegove poslednje reči.

Otišao sam časno i pošteno. Kao direktor UC dva meseca pred penziju, stajao sam ispred svojih ljudi, dragih doktora i sestara. Stajao sam na prvoj liniji, nisam se krio, naprotiv, bio sam ispred svih znajući da sa svim svojim bolestima i godinama imam veliki rizik, ali čast i ponos mi nisu dozvoljavali da se sklonim.

-Takav sam bio na Krajiškom ratištu godinu dana, na Sarajevskom ratištu četiri godine, za vreme NATO bombardovanja. Neću da odem tiho, hoću da odem onako kakav sam bio čitav život, a to znaju moji prijatelji, kolege, porodica. Svi su mi govorili da se sklonim, ali ja to sebi nikad ne bih oprostio.

Moji voljeni Krajišnici, prijatelji iz Republike Srpske za koje sam živa legenda, zauvek iskreno će plakati svi, jer su uvek verovali da sam neuništiv.

Koliko sam ovih dana dobio poruka podrške. Volim vas zauvek. Moji unuci i unuka Mila ostaju bez dede, ćerke i sin da ne tuguju, nego samo napred. Budite ponosni na mene.

Drage moje kolege, Marija, Boki, Brale, Kando, Sunciča i Macan, drage moje sestre koje ste mi uvek verovale, zbogom.

Voljenoj Ani, ratnom drugu i ženi poruka: budi hrabra i čvrsta zbog dece i unuka, a gore na onoj strani, jednoga dana bićemo ponovo zajedno.

U Nišu mojim prijateljima poseban pozdrav. Poslednja mi je želja da me ispratite pesmom „Marš na Drinu“. Doktor Laza, hirurg napaćenog srpskog naroda – stoji u poruci koja je osvanula na društvenim mrežama.

Doktor Miodrag Lazić

(Ritam Inđije/Luftika)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here