Hotel „Fruška gora“ u Ležimiru dobio novog vlasnika

0
5721

Hotel „Fruška gora“ u Ležimiru, na padinama Fruške gore, posle 15 godina propadanja, dobio je novog vlasnika kompaniju ” PH1 INVEST” iz Beške kod Inđije.

Grad Sremska Mitrovica u čijem se vlasništvu nalazio hotelski kompleks, prodao je objekat sa parcelama investitoru za blizu 20 miliona dinara, a prema rečima načelnika Miroslava Jokića, lokalna samouprava očekuje da bi novi hotelski sadržaji, građanstvu mogli biti dostupni za dve godine.

Od kada su 2004. godine iz hotela ”Fruška gora” iseljene izbeglice, objekat je bio uništen, ostale su samo zidine a lopovi su poskidali vrata, prozore, radijatore, počupali elektro i vodovodne instalacije, da bi odneli čak i trafo-stanicu, koja je hotel i bungalove snabdevala strujom.

Mi smo i ranijih godina imali nameru da se taj objekat dovede u rad, ali su nas mučili imovinsko- pravni odnosi, koje smo pre par meseci konačno rešili. Hotel je bio u vlasništvu Grada ali deo zemljišta je bio u privatnom vlasništvu, pa smo vlasnike izmirili kroz restituciju i tek onda su se stekli prodajni uslovi.– pojašnjava načelnik Jokić.

Novi vlasnik koji se već bavi ugostiteljstvom, izrazio je želju da na ruiniranom objektu napravi jedan savremeni hotelski smeštaj sa pratećim sadržajima.

Pet hektara građevinskog zemljišta na kojem su nažalost samo ostaci hotela i bungalova, idealni su za gradnju sportsko-rekreativnog centra, razvoju turizma, što to želi i novi vlasnik. Čim rešimo papirologiju investitor će ući u posed i započeti radove, a prema našim očekivanjima za dve godine na tom mestu trebao bi da iznikne jedan lep objekat, koji će privlačiti turiste sa svih strana.– kaže Jokić.

Hotel „Fruška gora“ u Ležimiru sagradio je bivši PIK „Sirmium“ iz Sremske Mitrovice, i to je bilo čuveno izletište Sremaca i Beograđana.

Međutim, u katastarskim knjigama nije bilo hotela, jer nije bio uknjižen, a pet hektara placa u zemljišnim knjigama se vodilo kao neizgrađeno građevinsko zemljište, što je predstavljalo ranijih godina najveću prepreku, da bi se hotel zakupio ili zemljište kupilo.

(S. Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here