Ikona Bogorodice sa Svete Gore svečano donesena u Rumu

0
1752

Kopija čudotvorne ikone Presvete Bogorodice Mlekopitateljnice, koja je u Rumu stigla sa Svete Gore, proteklog vikenda doneta je u novi hram koji se gradi u izletištu Borkovac.

Nova crkva biće peti gradski pravoslavni hram, a posvećena upravo ovoj ikoni, koja je iz Hrama silaska Svetog Duha na apostole iz centra Rume, velikom litijom doneta u Borkovac.

Velika nam je čast da kao predstavnici lokalne samouprave učestvujemo u ovoj litiji, što ćemo doprineti na svoj način izgradnji ove pravoslavne crkve i što ćemo se moliti Bogu i nadati se da će nam presveta Bogorodica podariti milost i zdravlje – istakla je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić.

U dugoj litiji koju su pored sveštenstva pravoslavne crkve činili i predstavnici javnih preduzeća, lokalne samouprave, ulicama Rume uključivali su se i građani u hod koji je bio u čast Presvete Bogorodice. Ovom prilikom episkop sremski Vasilije osvetio je zvona i krst u Borkovcu.

Crkva je počela da se gradi u leto prošle godine, a porodica Dragišić darivala je zemljište kao i početna sredstva za izgradnju.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here