INĐIJA: Rekonstrukcija trga sve skuplja, sad je na nivou od 121 milion dinara!

0
618

Opština Inđija najavila je rekonstrukciju parkića kod gimnazije još sredinom 2018 godine. Projektom je predviđeno da posle rekonstrukcije postane trg i tada je najavljeno da će rekonstrukcija koštati oko 60 miliona dinara. Međutim, pred kraj 2021. godine za taj projekat bilo je predviđeno više od 74 miliona dinara.

Izrada projektne dokumentacije i rekonstrukcije Trga Slobode u centru Inđije građane će koštati 104,8 miliona dinara. Tako su odlučili odbornici na sednici Skupštine opštine 23. maja 2022. godine prilikom glasanja za prvi rebalans budžeta u toj godini. U okviru projektnog rešenja neće biti parka već fontana dimenzija 15 puta 7 metara sa pratećim mobilijarom i klupama.

Čak je i predsednik inđijske opštine Vladimir Gak posle sednice skupštine opštine, dao optimističku izjavu:
Nadam se da će do kraja godine radovi na gradskom trgu da se završe„.

Ipak, 2022. je završena, a da ništa nije urađeno, no po ko zna koji put rekonstrukcija našla u budžetu grada, ovog puta za 2023 godinu. Naravno i količina para koje su građani Inđije opredelili za rekonstrukciju Trga Slobode nije više 104,8 miliona već 121 milion dinara.

Od kraja 2021. godine sa 74 miliona dinara cena rekonstrukcije je skočila na 121 milion, krajem prošle godine, kažu u inđijskom odbor Dveri kritikujući vlast zbog uvećanja cene koštanja od 63 posto.

Nadamo se da će ipak ove godine uspeti da koliko toliko zadrže vrednost investicije na 121 milion, jer ako bi se slučajno opet rekonstrukcja odložila verujemo i da bi se iznos rekonstrukcije opet uvećao ko zna za koliko miliona dinara?„- pitaju se u inđijskim Dverima.

Kako stoje stvari, vladajućoj koaliciji u ovoj sremskoj varoši bitno je da se nešto radi i gradi, a da se pri tome ne vodi računa koliko to košta građane Inđije, upravo one koji i pune taj budžet od svojih mizernih prihoda.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here