POSETA NEMAČKIH HUMANITARACA: Mitrovica primer dobre prakse u socijalnoj zaštiti

0
458

Predstavnici Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) boravili su u poseti našem gradu i tom prilikom obišli Dnevni boravak ŠOSO „Radivoj Popović” na Žitnom trgu. Ocenili su da naše lokalne institucije sarađuju u velikoj meri i njihove rezultate istakli kao primer dobre prakse.

Grad Sremska Mitrovica, Centar za socijalne rad „Sava” i Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Radivoj Popović”, primeri su kako unaprediti usluge za osetljive grupe,u čemu je znatan doprinos dala Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ).

Realizovan projekat čiji su rezultati predstavljeni posebno je pomogao roditeljima i deci, učenicima ŠOSO „Radivoj Popović” kojima je povećan broj usluga i pruženi različiti oblici pomoći, čime im je omogućeno da bezbedno i lako stignu do škole i budu uključeni u obrazovni proces.

„Gradska uprava za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine nastavlja svoju saradnju sa GIZ-om. Naš grad ostvaruje osam usluga, to su usluge socijalne zaštite u Centru za socijalni rad „Sava” i usluge socijalne zaštite koje se odvijaju u Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Radivoj Popović”, a izdvojila bih uslugu prevoza koja omogućava svim korisnicima, odvoženje i dovoženje od kućnog praga do škole.” – rekla je Slađana Marčeta, zamenica načelnika za socijalnu zaštitu, dodajući:

„Grad je dobio ponudu za novi konkurs koji GIZ raspisuje. Nadamo se da ćemo ući u 20 gradova koji će dobiti da sprovode projekat na konkursu koji se odnosi na zaštitu žena i unapređenje socijalnih usluga i učešća žena upravo u tom domenu.”

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here