INICIJATIVA MITROVAČKIH ODBORNIKA: Pravo vreme za formiranje novih gradskih parkova

0
969

Povodom inicijative u mitrovačkoj gradskoj skupštini za formiranje tzv. Zelene odborničke grupe, jedan od inicijatora ove ideje, pokrajinski poslanik SNS-a Dmitar Stanišić, izjavio je da zaštita životne sredine u Sremskoj Mitrovici zaslužuje veću pažnju, zato odbornici treba da se animiraju i pokrenu kako bi davali svoje ideje za poboljšanje kvaliteta uslova u gradu.

Naša stranka je u predizbornoj kampanji pokrenula sadnju 80.000 stabala, želeli smo da napravimo i nekoliko parkova, ali zbog pandemije kovida malo se zastalo sa tim, sada smatramo da je pravo vreme za razgovor o tim temama” – rekao je Stanišić pozivajući sve odbornike da se uključe, bez obzira na političku pripadnost.

Kako pojašnjava Stanišić, cilj je da teme zaštitne životne sredine, održivog korišćenja energije i energetske efikasnosti, zaštite klime i generalno održivog razvoja, dobiju zasluženi prioritet i nađu se u fokusu prilikom odlučivanja.

Mitrovica je znatno napredovala sa urbanizacijom, samim tim imamo manje zelenih površina, zbog razne izgradnje. Želimo da podstaknemo sadnju sadnica koje su od krucijalnog značaja za očuvanje čistoće vazduha. Primera radi, sadnica jednog zrelog drveta može da usvoji 22 kg ugljen-dioksida, a da ispusti kiseonika dovoljno za dva čoveka” – istakao je Stanišić.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here