IX „Pećinačko kulturno leto“ od 30. jula do 8. septembra

0
426

Deveto po redu „Pećinačko kulturno leto“ održaće se ove godine od 30. jula do 8. septembra u organizaciji Kulturnog centra „Pećinci“ pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave. Kulturno-umetnički, zabavni i obrazovni programi i ove godine održaće se u tri najveća naselja opštine: u Pećincima, Šimanovcima i Kupinovu, istakao je vršilac dužnosti direktora Kulturnog centra Slobodan Stanković.

Najveća kulturna manifestacija koju organizuje naša ustanova u godini kada obeležavamo četiri i po decenije postojanja biće u znaku narodne tradicije i gastronomije, a publika će imati priliku da uživa u zvucima kafanske, domaće i etno muzike. Kao centralna ustanova kulture u opštini potrudili smo se da zadovoljimo svačiji ukus i omogućimo meštanima tri najveća naselja u našem kraju da vrele letnje dane provedu u kvalitetnim kulturnim programima“ – rekao je Stanković.

„Festival narodne tradicije i gastronomije“ kao centralna aktivnost Pećinačkog kulturnog leta zakazan je za nedelju 30. jul na šetalištu u Pećincima od 17.00 do 23.00 časa kada će publika imati priliku da uživa u međuseoskom takmičenju u kuvanju sremačkog kotlića, gastronomskoj manifestaciji „Kolači naših baka“, prezentaciji rada svih udruženja žena na teritoriji opštine Pećinci i defileu kulturno-umetničkih društava sa teritorije opštine Pećinci koji će potom nastupiti na Smotri narodnih igara i pesama. Za sam kraj centralne manifestacije planirano je Veče kafanske muzike sa Radetom Kosmajcem.

Meštani Šimanovaca imaće priliku da uživaju u koncertu domaće muzike u okviru kojeg će nastupiti Nemanja Stevanović sa bendom, u nedelju 20. avgusta, na letnjoj sceni u parku sa početkom u 20.30 časova. Program se realizuje u saradnji sa Savetom mesne zajednice Šimanovci, a u okviru obeležavanja manifestacije „Dani Šimanovaca“.

Osmo septembarsko veče rezervisano je za nastup članova Etno grupe „Iskon“ iz Subotice koji će se na Tvrđavi „Kupinik“ u Kupinovu predstaviti u okviru koncerta etno muzike sa početkom u 18.00 časova. Koncert se realizuje u saradnji sa Savetom mesne zajednice Kupinovo, a u okviru manifestacije „Dani zmajeva“.

Pored mesnih zajednica u Pećincima, Šimanovcima i Kupinovu, podršku pri realizaciji Pećinačkog kulturnog leta pružili su i Turistička organizacija opštine Pećinci, Narodna biblioteka u Pećincima, obrazovne ustanove u Pećincima, Lovačko društvo „Pećinci“, udruženja žena i kulturno-umetnička društva sa teritorije opštine Pećinci.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here