Izabrani najbolji sportisti u Sremu

0
654

U organizaciji Sremskih novina, u Sremskoj Mitrovici je održana tradicionalna dodela nagrada za najbolje sportiste i klubove iz Srema. Nagradu “Sportista Srema” Sremske novine dodeljuju 63. put, od svog osnivanja 1960. godine.

Za najbolje sportiste, trenere, klubove i škole, u kategorijama seniora i juniora nagrađeni je šestoro sportista, tri trenera, tri kluba i po jedna osnovna i srednja škola. Najbolji senior je kajakaš i olimpijac Bojan Zdelar iz Sremske Mitrovice, a najbolja mlada sportistkinja je streljačica Aleksandra Havran iz Stare Pazove. Najbolji klub je ŽRK “Železničar” iz Inđije, nagradu za trenera godine dobio je Nenad Kosjer iz Kajak kluba “Val” iz Sremske Mitrovice, dok su u školskom sportu najbolje OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”, takođe iz ovog grada i Mitrovačka gimnazija.

Ovo je drugi put da sam proglašen za najboljeg sportistu Srema. To pokazuje da sam na dobrom putu i da treba da u narednom periodu da treniram još više i da se pripremam za predstojeća takmičenja”, rekao je Bojan Zdelar iz Kajak kluba “Val”.

Aleksandra Havran iz Streljačke družine “Jedinstvo” Stara Pazova je, povodom dobijanja priznanja, rekla:

Ovo mi veoma znači zato što se trudim, borim se za svoje rezultate i od januara mi je krenulo stvarno jako dobro. U četvrtak krećemo na Evropsko prvenstvo, nadam se da ću i tamo ostvariti zacrtani cilj. Važni su rezultati, ja se zato borim i naravno da mi znači što su prepoznali i videli taj neki talenat u meni.”

Dragan Đorđević, direktor Sremskih novina je naveo da je njegova medijska kuća ponosna na ovu akciju jer nijedna godina nije prošla, a da je nisu sproveli.

Zadovoljstvo nam je uvek da promovišemo dobre rezultate u sportu. Kada pogledate unazad to je jako dug period i mnogo sportista je nagrađeno. Odluku o nagradi donose sportski novinari koji prate rezultate cele godine, dakle na svim nivoima i često se među nagrađeni nađu i klubovi, pojedinci koji možda nisu medijski toliko zastupljeni. Nama je cilj pre svega da promovišemo, a nagrada je samo simbolična”, zaključio je Đorđević.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here