Mitrovica u Srbiji među liderima u upravljanju otpadom

1
774

Predstavnici Grada Sremska Mitrovica ugostili su generalnu direktoricu Švedske internacionalne kancelarije za razvoj – SIDA, Korin Jamptin i pomoćnika ministra zaštite životne sredine, Dušana Čarkića.

Sremska Mitrovica je takođe prepoznata i od strane Švedske ambasade i Ministarstva zaštite životne sredine, kao jedan od najperspektivnijih gradova u oblasti zaštite životne sredine, a posebno u oblasti upravljanja otpadom.

Ova poseta je prvenstveno imala za cilj da pokaže rezultate projekta „O-DVA – JA – MO“ koji su, kako su gosti iz švedske rekli, impozantni. Takođe, cilj posete je bio da se Grad Sremska Mitrovica predstavi kao jedan moderan grad sa sjajnom perspektivom, koji kroz brojne aktivnosti lokalne samouprave sprovedene kroz JKP „Komunalije“ intenzivno radi na očuvanju životne sredine.

Osim plavih kanti za primarnu separaciju otpada koje su već podeljene mitrovačkim domaćinstvima, zahvaljujući projektu „O-DVA – JA – MO“ na ulicama u cetru grada sada mogu da se vide i prvi kontejneri za odvajanje otpada – plavi (papir, plastika i metal) i žuti (staklo), dok se uskoro očekuje postavljanje istih na preko 100 lokacija u gradu.

Nakon kratkog obilaska grada i posete Turističkom info centru, delegacija je posetila Regionalnu deponiju „Srem – Mačva“ gde je zvanično i počela sa radom linija za separaciju otpada.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

1 COMMENT

  1. Jeste lider smo sa smećem u celoj Srbiji, deponija ima preko 60 metara visoka i 400 metara dugačka. Kad sneg veći padne možemo i Skijašku stazu napraviti da ne moraju gradske face na planine da idu… A malo i radioaktivnog otpada nam neće manjkati… Hvala gospodinu Kovaču što nam je deponiju blizu reke stavio

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here