IZLIVANJE KANALIZACIJE! Predizborni skup SPS-a u Sremskoj Mitrovici

5
3364

Poput mnogih provincijskih palanki širom Srbije (pa i regiona), Sremska Mitrovica tek u predizbornim kampanjama postaje zanimljiva prestoničkim političarima. U skladu sa tom logikom, i koalicija SPS–JS–ZS održala je predizbornu konvenciju kojoj je prisustvovao i predsednik socijalista Ivica Dačić.

Na pred­iz­bor­noj kon­ven­ci­ji pred­sed­nik So­ci­ja­li­stič­ke par­ti­je Ivi­ca Da­čić, pred svojim pristalicama, skupljenim s koca i konopca, najzad se, posle mnogo godina, setio i radnika, poručivši da je njihova boja crvena zbog kr­vi ko­ja je pa­la za rad­nič­ka pra­va.

Ima mi­li­on bil­bor­da, a na­še mo­že­te da pre­po­zna­te na ki­lo­me­tar zbog cr­ve­ne bo­je. Za nju su se iz­bo­ri­li rad­ni­ci i rad­nič­ka kla­sa u na­šoj isto­ri­ji, a mi smo cr­ve­ni zbog rad­nič­ke kr­vi ko­ja je pa­la za rad­nič­ka pra­va”, is­ta­kao je Da­čić, obraćajući se pseudolevičarskom šljamu koji se, ovom prilikom, nalazio u društvu svojih parazitskih ortaka iz Unije Roma, izmilelih iz raznih kanalizacionih rupa i podruma sa jeftinim pivom, dok su se u velikoj sali mitrovačke Gradske kuće međusobno mešali mirisi ustajalih jalijskih udžerica.

Iako su se godinama zalagali, dodvoravajući se evropskoj levici, za prava homoseksualaca, glumatajući ljubitelje gej-parada i šetanja kučića kroz park, zaboravljajući na radnike i njihove uništene fabrike – sada su se udostojili da pomenu svoju tobožnju brigu za opljačkanu radničku sirotinju koja pretura po kontejnerima i greje se po pošti i raznim čekaonicama.

Mada je Dačić, tokom obraćanja, nagovestio da oni, socijalisti naime, i dalje vi­so­ko i čvr­sto no­se cr­ve­ni bar­jak, među prisutnima, koji su mu aplaudirali, zapažen je čitav niz dobro poznatih lokalnih političkih njuški koje su ceo svoj radni vek provele na raznim (dobro plaćenim) državnim funkcijama, bez preterane gadljivosti ulazeći u koalicije sa svim mogućim partijama i sa levice i sa desnice. 

Na ovom tužnom skupu jedino nisu primećeni oni na koje se Dačić poziva – radnici!

Ipak, ova stranka kojoj pre priliči da se nazove trgovačkom, a ne socijalističkom, jer je trgovala sa svakom vlašću posle 2000-ih, na pomenutoj konvenciji nije dala odgovore na pitanja koja se tiču njenog funkcionisanja, ne samo na republičkim već i u lokalnim okvirima, poput:

Da li je u interesu radnika da na mesto pomoćnika gradonačelnice Sremske Mitrovice postave čoveka sa kupljenom diplomom privatnog fakulteta?

Da li se prava radnika štite tako što predsednik Gradskog odbora ove stranke akumulira veliki broj funkcija i više nego dobro plaćenih budžetskih nameštenja?

Da li se radnici štite tako što stari kadrovi ove partije zapošljavaju svoje sinove i kćeri, a u poslednje vreme i zetove i snajke, po raznim državnim ustanovama da kradu bogu dane?

Nakon konvencije, velika sala Gradske kuće još je dugo bazdila na smrad iz ’90-ih godina prošlog veka, na ratove, sankcije i sve one užase u koje su radnike i ostali narod doveli isti ovi likovi koji se sada predstavljaju zaštitnicima “prognanih i kletih”.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(M. Milivojević)

5 COMMENTS

  1. Iznenadjujuće koliko autor ovog teksta zrači, pozitivnom energijom, i jednim pravim novinarskim rečnikom

  2. Iznenađujuće koliko autor ovog teksta zrači mržnjom, negativnom energijom i jednim pravim uličarskim rečnikom. Hitno je potrebno da potraži doktora da se leči.Kao i onima koji su dozvolili govor mržnje prema pripadnicima jedne stranke, njegovim neistomišljenicima, Romima, rasdnicima i učesnicima skupa. Sramota!

  3. Strašno ko sve danas izlazi na izbore. Ovi Dačićevi su dno dna. Bravo za novinara druže sve pet.

  4. A šta je sa skandaloznim ponašanjem gradolnačelnice koja je bila DSS, pa posle preletela u SNN, pa u Visoku strukovnu školu zaposlila sina sa samo OSNOVNIM STUDIJAMA.
    Kako besramno i bahato!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here