Izložba dečijih likovnih radova u Turističkom info centru

0
412

U Turističkom info centru otvorena je izložba međunarodnog eTwinning  projekta „Poziv iz prošlosti za budućnost” u kojem su učestvovala deca iz Predškolske ustanove „Pčelica”. Svi zainteresovani mogu da je pogledaju do subote 17. juna 2023.

Po rečima Dragane Maštrapović, vaspitačice u PU „Pčelica“, projekat se bavio proučavanjem starih likovnih tehnika i savremenih umetnika. Deca su stvarala likovne radove iz obe ove oblasti i međusobno sarađivala koristeći eTwinning portal. Naučili su kako da budu kulturni ambasadori svojih zemalja i prenesu znanja o istoriji umetnosti svog podneblja u budućnost.

Projekat je organizovan na eTwinning mreži, što znači da smo sarađivali sa kolegama iz inostranstva, u ovom slučaju to je bio turski tim koji je imao devet vrtića i sa naše strane to su bile dve grupe iz jednog vrtića „Čuperak” u Laćarku.”- rekla je Dragana Maštrapović.

U prvom delu projekta koji se odvijao u maju pravili su likovne radove, a u drugom delu projekta radili su savremene slikare Salvadora Dalija, Van Goga, Pikasa, Viktora Vasarelija, Roberta Grtia i još nekoliko apstraktnih slikara.

Likovni radovi nastali u toku projekta biće izloženi u Turističkom info centru sve do subote 17. juna 2023. do 15 sati, do kada zianteresovani mogu da posete ovu izložbu.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here