JKP „KOMUNALIJE“: Pravilno odvajanje otpada – kroz igru i zabavu!

0
466

Manifestacija „Sremska Mitrovica – lider u odvajanju otpada”, u organizaciji JKP „Komunalije”, „Eko projekt tima” i organa lokalne samouprave, održana je u sportskoj hali PSC „Pinki“. Na njoj je veliki broj dece, kroz zabavne i takmičarske igre, učio kako da pravilno odvaja otpad kako bi kasnije podstaknuo svoje porodice i drugare da rade isto.

Nagrade za pobedničke škole obezbedio je „Eko star pak”.

„Već deset godina JKP „Komunalije” u saradnji sa osnovnim školama u Sremskoj Mitrovicu edukuju decu u oblasti reciklaže komunalnog otpada i značaja zaštite životne sredine. Značaj reciklaže je veomo bitan za očuvanje životne sredine i mi smo kroz određene projekte u proteklom periodu značajno poboljšali uslove života u Sremskoj Mitrovici.“ – rekao je Radoslav Jevremović, direktor JKP „Komunalije“, dodajući:

„Imamo i projekat odvajanja kućnog otpada, kroz koji smo dobili 7,5 hiljada plavih kanti za odvajanje, odnosno recikliranje otpada i preko 300 kontejnera isto za primarnu selekciju što doprinosi tome da zajedno sa građanima Sremske Mitrovice, grad bude lider u odvajanju komunalnog otpada u regionu.”

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here