JKP „TOPLIFIKACIJA“: Počela je grejna sezona – radijatori topli!

0
351

S obzirom da je od nedelje Javno komunalno preduzeće „Toplifikacija” počelo sa grejanjem, Slavko Sladojević, direktor JKP „Toplifikcija” sa saradnicima, obišao je kotlarnicu na Starom mostu.

Sezona je krenula kao što je predviđeno po gradskoj odluci 15. oktobra, a grejni dan će trajati sat duže, radnim danima od 05:30 do 21:30, a vikendom od 7:00 do 22:00 sata.

Isporuka ide redovno, nikakvih problema nije bilo, ulazimo u redovan režim i sve se prilagođava spoljnoj temperaturi. Hladne i tople probe završene su do prvog oktobra, uradili smo sve provere proizvodnog, funkcionalnog i distributivnog sistema, sve funkcioniše u najboljem redu. Energenata ima dovoljno, rezervoari mazuta kao rezervna opcija su puni, kao energent za grejanje trenutno se koristi gas u lokalnim kotlarnicma i na izmenjivačkoj stanici,  ako dođe do većeg zahlađenja, preći će se na biomasu.”- objasnio je Sladojević, dodajući:

Sistem grejanja je automatizovan i režim rada prilagođava se spoljnoj temperaturi, ako temperature u toku dana rastu, grejanje se smanjuje, ali kako temperatura bude padala, sistem će se prilagođavati tome.“

Sistem daljinskog grejanja JKP „Toplifikacije” koristi oko 3.400 stanova. Greju oko 75.000 metara kvadratnih poslovnog prostora, a ukupna površina koja se greje iznosi oko 245 hiljada kvadrata poslovnog i stambenog prostora. Korisnici mogu prijaviti eventualne kvarove ili neke nedostatke na sistemu putem telefona 022/618-022.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here