JKP „TOPLIFIKACIJA“: Rekonstrukcija toplovoda kod Modne kuće

0
847

Radovi na rekonstrukciji postojeće sekundarne mreže i toplovodnih priključaka za višestambene objekte u ulici Jevrema Vidića 6 i 10, koje izvodi JKP „Toplifikacija” – u završnoj su fazi.

Razlog za ozvođenje ovih radova je činjenica da je, nakon privatizacije objekta bivše Modne kuće, pristup toplotnoj podstanici u tom objektu bio je značajno otežan radnicima JKP „Toplifikacija”, što bi moglo da ugrozi isporuku toplotne energije za grejanje objekata Jevrema Vidića 6 i Jevrema Vidića 10.

Posle privatizacije tog objekta, doneli smo odluku da tu toplotnu stanicu ugasimo i da napravimo dve nove toplotne podstanice za objekte broj 6 i broj 10 i da rekonstruišemo toplovod do tih podstanica. Toplotne podstanice su završene za te objekte, trenutno se izvode radovi na rekonstrukciji toplovoda i mi se nadamo da će za 15 dana sve biti završeno. U ove dve zgrade priključeno je negde oko 20 stanova. Vrednost radova na samoj zameni toplovoda negde oko šest i po miliona, a toplotnih podstanica pet miliona i 300 hiljada dinara. Radove finansira Toplifikacija iz svojih sredstava.” – objasnio je Slavko Sladojević direktor „Toplifikacija”.

Izvođač mašinskih i građevinskih radova je grupa ponuđača „PETROMONT” D.O.O. iz Novog Sada i „Finish deal” D.O.O. iz Beograda. Ugovorena vrednost radova je 6.832.455,00 RSD bez PDV-a (8.198.946,00 RSD sa PDV-om).

Izvođač mašinskih i elektro radova u toplotnim podstanicama je „NS Koncept” d.o.o. iz Novog Sada. Ugovorena vrednost radova je 5.449.976,84 RSD bez PDV-a (6.539.972,21 RSD sa PDV-om).

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here