Kada je vreme za kupovinu novog automobila? 

0
1490

Ponekad je teško doneti odluku o kupovini automobila. Svi ljubitelji četvorotočkaša neretko se vežu za svoje vozilo, posebno ako su u njemu doživeli brojne avanture na putu. 

Pozdravljanje sa starim i kupovina novog automobila su veliki koraci u životu savremenog čoveka. Novi automobili nisu mala investicija, pa je važno da dobro razmislite kada je pravo vreme za to i da li je potrebno da zamenite stari automobil. 

Za sve one kojima je potrebna pomoć oko donošenja odluke, pripremili smo tekst o najčešćim razlozima koji ukazuju da je pravo vreme za kupovinu novog automobila. Nastavite da čitate i na jednostavniji način donesite pravu odluku!

Automobil nije u voznom stanju – najčešći razlog za kupovinu novog vozila

Kada se dogodi saobraćajna nesreća koja u potpunosti promeni izgled automobila i ošteti ili totalno uništi njegove glavne komponente, vozaču ne preostaje ništa drugo nego da kupi novi automobil. 

Ovo je ujedno i jedna od najnezgodnijih situacija, budući da uništeno vozilo znatno manje vredi. Ipak, to ne znači da ne može biti izvor zarade. Ako se odlučite za pouzdanu agenciju za otkup automobila čiji zaposleni izlaze na teren istog dana i otkupljuju havarisano vozilo, na jednostavan način možete doći do najboljeg finansijskog rešenja. 

Proces uglavnom izgleda tako da se obavlja besplatna procena vrednosti automobila, a u ovoj situaciji obično se vrši otkup vozila na kilogram. Zarada od prodaje havarisanog automobila biće vam dobar početni kapital za kupovinu novog četvorotočkaša.

Kako biste izvukli najviše iz ove nezgodne situacije kada je vaš automobil potpuno uništen, važno je da odaberete agenciju koja efikasno i brzo izlazi na teren i daje odlične cene za automobile, te vam predlažemo da dobro istražite dostupne opcije. 

Auto ne ispunjava vaše zahteve na putu

Neretko je vaš četvorotočkaš u dobrom stanju, a opet se javlja potreba za kupovinom novog vozila. 

Tu mislimo na situacije poput proširenje porodice, kada vam je potreban veći i izdržljiviji automobil koji malo troši i u kojem će se svi članovi porodice osećati komforno. 

Trebalo bi da razmišljate o stavkama poput auto-sedišta za mališane i većeg gepeka za odlaganje i pakovanje stvari za putovanja. Proširenje porodice uglavnom zahteva i veći stepen bezbednosti prilikom gradske vožnje ili dužeg porodičnog putovanja. 

Ako želite da kupite novi porodični automobil, raspitajte se kod iskusnijih vozača koji su se već upuštali u kupovinu, istražite magazine o automobila i najnovije informacije na internetu. Trenutno se na tržištu kao najbolji porodični automobili ističu Subaru Crossteck, Kia Soul i Honda Civic, a od povoljnijih opcija tu su Peugeot 407, Opel Astra H 1.9 cdti, Opel Astra, Ford Focus i mnogi drugi modeli. 

Proširenje porodice nije jedina situacija u kojoj vozilo ne ispunjava sve vaše zahteve. Neretko se tu misli i na stara vozila sa manjom snagom motora i skromnim funkconalnostima koje više ne ispunjavaju sve vaše zahteve i ne idu u korak sa vremenom. 

Troškovi održavanja prevazilaze vaše mogućnosti

Na red je došla tema ekonomičnosti. 

Čak i kada automobil ispunjava sve vaše zahteve na cesti, zadovoljni ste njegovim performansama i funkcionalnostima, može se desiti da je skup za održavanje.

Bilo da prilikom kupovine niste mislili na ekonomičnost automobila ili su troškovi naprasno skočili, ekonomičnost je definitivno jedan od razloga da se pozdravite sa svojim četvorotočkašem i odaberete novi automobil koji će se uklapati u vaš mesečni, odnosno godišnji budžet.

Troškovi koje treba da uzmete u obzir su svakako gorivo, cena auto-delova, cena popravki automobila, registracija i redovni pregledi. 

Česti kvarovi na automobilu

Da li često posećujete auto servis?

Ako vam dani prolaze u zameni auto-delova, vanrednim pregledima i popravkama, možda je vreme da se pozdravite sa starim vozilom. Ukoliko niste sigurni u svoju odluku, preporučujemo vam da se posavetujete sa auto-mehaničarom koji će vam dati najbolji savet. 

Stari automobil možete prodati agenciji za otkup vozila ili samostalno putem oglasa. Naravno, tom prilikom važno je da budete potpuno iskreni i u oglasu navedete sve mane koje vaš automobil poseduje. 

Budite pažljivi prilikom kupovine novog vozila

Izuzev slučajeva koje smo pomenuli u redovima iznad, još je mnogo situacija koje vas mogu navesti na kupovinu novog vozila. Kada prodate stari automobil i rešite da kupite novog četvorotočkaša, neretko vas može preplaviti euforija, koja vas navede na brzopletu kupovinu. 

Ipak, automobil je velika investicija koja zahteva detaljnu posvećenost i pažljiv odabir, te ne bi trebalo da dozvolite sebi velike greške. Prilikom kupovine obratite pažnju na cenu vozila, dostupnost i cene auto-delova, registracije, goriva, ali i veličinu automobila, snagu motora i sve druge specifikacije koje utiču na celokupno iskustvo. 

Napravite spisak karakteristika automobila od kojih nikako ne biste odustali, kao i šta je segment u kom možete da popustite i spustite kriterijume. 

Uz adekvatan plan i pažljivo istraživanje tržišta mnogo lakše ćete odabrati idealan model automobila za vas. Nadamo se da vam je naš tekst bio zanimljiv, a pre svega da vas je podstakao da razmislite da li je kupovina novog automobila dobra ideja i koje su vaše opcije u toj situaciji. 

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here