Kako da organizujete savršeno punoletstvo?

0
708

Da li vaše dete uskoro proslavlja 18. rođendan? Ova posebna etapa u životu je često smatrana ključnom prekretnicom i označava ulazak u svet odraslih. Stoga je važno da taj dan bude nezaboravan i ispunjen radošću i slavljem. Ali kako organizovati savršenu proslavu 18. rođendana? 

U nastavku ćemo vam pružiti korisne informacije i savete koji će vam pomoći da napravite nezaboravno iskustvo za vas i vašeg rođendanca.

Pomoć pri planiranju

Planiranje i organizacija ovakvog događaja mogu biti izazovni i zahtevaju mnogo vremena i resursa. Očekivanja su visoka kada je u pitanju proslava 18. rođendana i možda je to pravi momenat da potražite pomoć neke agencije za organizovanje događaja.

Agencije za organizaciju događaja specijalizovane su upravo za ove vrste slavlja – rođendane, venčanja, proslave mature i druga posebna dešavanja. Ove agencije imaju stručnjake koji će vam pomoći da napravite savršen plan, prilagođen vašim željama i potrebama. Oni će vam pomoći da odaberete lokaciju, meni, temu, muziku i sve druge bitne elemente za uspešno slavlje. Njihova uloga je da vam olakšaju proces planiranja, obezbede sve potrebne resurse i osiguraju da slavlje prođe bez ikakvih poteškoća.

Ovo će vam posebno biti od koristi ukoliko nameravate da slavlje bude velikog obima i sa puno zvanica. Uklapanje svačijih potreba sa vašim mogućnostima i željama nije lak posao, ali u tome će vam agencija maksimalno pomoći.

Odredite budžet

Pre nego što se upustite u bilo kakvo planiranje, morate jasno definisati budžet. Bez toga, nećete imati jasnu predstavu o tome koje stvari dolaze u obzir pri organizovanju ove proslave. 

Kada ste definisali ukupni budžet, precizno ga podelite na troškove koji su neophodni, a ukoliko budete imali ostatak – razmislite da li vam je možda potreban još neki detalj.

Iskomunicirajte sa vašim detetom o tome koje su njemu želje i prioriteti i shodno tome usmerite ulaganja u proslavu.

Izbor lokacije

Ovo je jedan od najbitnijih faktora pri proslavi 18. rođendana. Ukoliko se odlučite na neku mirniju varijantu kao što je proslava kod kuće nećete imati većih poteškoća. Međutim, ukoliko za proslavu želite da zakupite neki lokal, to će zahtevati nešto ozbiljniju organizaciju.

Za početak, u odnosu na to koliko gostiju ćete imati i kojim starosnim grupama pripadaju, odlučite se na tip lokala. Na primer, ukoliko su gosti uglavnom mladi, odabraćete neki klub ili kafanu. Ukoliko će gosti uključivati ljude svih godina, najbolji izbor bi bio neki restoran ili svečana sala. Trendovi za proslave se konstantno menjaju ali pokušajte da ih na najbolji način ispratite i udovoljite većini prisutnih.

Napravite listu gostiju

Razmislite o tome koga želite da pozovete na proslavu. Da li će to biti samo porodica i najbliži prijatelji, ili ćete proslavi prisustvovati veliki broj ljudi? Napravite spisak gostiju kako biste mogli da planirate prostor i hranu na proslavi.

Odredite tačna mesta za sedenje svih gostiju na takav način da svakome bude ugodno i da se nalazi u odgovarajućem društvu.

Izaberite hranu i piće

Razmislite o vrsti hrane koju želite da poslužite na proslavi. Da li želite večeru, ručak ili samo slatkiše i grickalice? Obratite pažnju i na posebne dijete ili alergije gostiju kako biste mogli da pružite adekvatne opcije. Takođe ne zaboravite izabrati piće koje će dopuniti atmosferu proslave.

Sa vlasnicima lokala detaljno iskomunicirajte o mogućnostima usluga koje oni pružaju i nađite najbolji kompromis. 

Odredite tip muzike

Jedan od ključnih elemenata svake proslave je muzika. Razmislite o tome šta bi vaše dete volelo i šta bi doprinelo atmosferi proslave. Da li želite da angažujete DJ-a ili bend? Možda biste voleli i da organizujete karaoke ili neke druge igre. Obratite pažnju i na muziku koja će se puštati tokom večeri ili napravite plejlistu sa omiljenim pesmama.

Ukoliko ćete imati različite generacije na proslavi, potrudite se da nađete neki vid kompromisa i ispoštujete svačije želje i očekivanja. Sa druge strane, ukoliko će na punoletstvu većinski biti mladi, što više uključite vaše dete u odabir muzike.

Unajmite fotografa

Proslava 18. rođendana je događaj koji će vaše dete zauvek pamtiti, stoga ne zaboravite da obezbedite fotografisanje ili snimanje. Angažujte fotografa ili snimatelja koji će uhvatiti najlepše trenutke proslave. Ovo će vam omogućiti da kasnije prođete kroz uspomene i delite ih sa svojim prijateljima i porodicom.

Kruna večeri – govor roditelja

Na kraju večeri, imajte pripremljen govor koji ćete održati kao roditelj. Izrazite svoju ljubav i ponos prema svom detetu i podelite neke posebne uspomene sa svim gostima. Ovo će biti emotivan i nezaboravan trenutak za sve prisutne.

Sada kada imate sve korake koji su vam potrebni, možete početi sa planiranjem savršene proslave 18. rođendana. Važno je da se posvetite detaljima i da imate u vidu želje i interese vašeg deteta. Deca su ponos svakog roditelja, i to sada treba i da im pokažete. Ova proslava je poseban trenutak u njihovom životu, i treba da bude nezaboravna i prilagođena upravo njima.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Katarina Nikolić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here