Kako je DEJAN BULATOVIĆ posle dugog opozicionog staža postao FANATIČNI PRISTALICA Vučića

1
1091

Na društvenim mrežama, u nedostatku fotografija sa letovanja, stranački aktivisti raznih političkih usmerenja, počeli su masovno da botuju za svoje izborne liste. Po nekom nepisanom pravilu, svojstvenom njihovim bezidejnim karakterima, svi se svojski trude da maksimalno zagade virtuelni prostor svojim viđenjem sveta i poretka, a umesto uspostavljanja dijaloga sa potencijalnim biračima, uglavnom vređaju i etiketiraju raznim pogrdnim imenima sve one koje misle drugačije od njih.

Ipak, ako izuzmemo naprednjake i socijaliste, prve zbog toga što su sigurni u svoju snagu, a druge jer im je intelekt još u pred-internetskoj eri, čini se da su aktivisti opozicionih lista nešto aktivniji u ovom svojevrsnom botovanju.

No, ono što predstavlja najveću dilemu nije koju listu odabrati već kojem opozicionom kandidatu uopšte verovati. Većina njih je tu, mahom, da bi se posle prodala vladajućim naprednjacima.

Iako se srpska politička scena generalno ne može se pohvaliti kao preterano časna, i u tako prljavoj pojedinci znaju da iznenade. Obelodanjivanje predizborne liste SNS-a u knjigu političkog beščašća zlatnim slovima se upisao i Dejan Bulatović iz Batrovaca. Sa svojim televizijskim nastupima poslednjih meseci zasenio je gotovo sve dosadašnje srpske preletače.

Bivši potpredsednik SSP-a Dragana Đilasa napravio je pometnju izlaskom iz ove stranke i optužbama  na račun Marinike Tepić, toliko energičnim da bi mu na njima pozavideli i  najbolji polaznici naprednjačke Akademije mladih lidera. Zato mu možda i horski aplaudiraju. Doduše, odmah nakon odlaska od Đilasa približio se Aleksandru Jovanoviću Ćuti i grupaciji oko stranke „Zajedno“, a govorio je i na protestu protiv nacrta zakona o policiji, sa kopredsednicom „Zajedno“ Biljanom Stojković i samostalnim poslanikom Aleksandrom Olenikom.

U međuvremenu je Bulatović potpuno promenio kurs. Informer mu je postao simbol profesionalnog i nezavisnog novinarstva, zaboravljajući na sve što je govorio poslednih desetak godina: da je Nedimović upropastio poljoprivredu, da je Vulin „nesrećni jadni ministar, JUL-ovac, najgori šljam“, da će uhapsiti Aleksandra Vučića, da je Vesić izdao Đinđića… Danas peva potpuno drugačiju pesmu. Možda je zato na listi SNS-a na visokom 41. mestu koje mu zasigurno garantuje novi poslanički mandat.  

I, onda, kad puni entizujazma, opozicioni birači na sledećim izborima zaokruže svoju omiljenu listu, jedina je nepoznanica – ko će biti sledeći opozicionar koji će prevariti svoje birače i prodati se vladajućem režimu?

S druge strane, i aktivisti SNS-a, najviše oni koji su tu od osnivanja, mogli bi da se pitaju, čemu sav njihov trud i sendvičarenje uzduž Srbije, kad prečesto prednost u odnosu na njih imaju kojekavni preletači iz opozicije, često i bez ikakvih moralno-profesionalnih kvaliteta.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(M. Milivojević)

1 COMMENT

  1. Булка иде стопама најжуће жутаре Чомићке… Најкомичнији су типови који чекају да од срамоте Булка из Батроваца поцрвени као булка 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here