Otrovani psi u Grgurevcima

0
2781

U centru fruškgorskog sela Grgurevci meštani su jutros pronašli leševe pet pasa, među kojima ima i vlasničkih. Uginuli psi nemaju rane po telu, dok svi pokazatelji sa lica mesta, pena na njiškama i krv iz usta, ukazuju da su otrovani!

Zbog bezbednosti meštana odmah je obaveštena policija PU Sremska Mitrovica, kao i nadležna veterinarska i komunalna inspekcija, koja je izašla na teren i sačinila zapisnik.

Naše inspekcije izašle su na teren po pozivu meštana Grgurevaca. Postupak je u toku, naložili smo Službi ZOO higijene da bezbedno i po propisima ukloni leševe pasa. Apelujemo na meštane da se ovakvi problemi ne smeju rešavati na ovakve neljudske i zakonski kažnjive načine, izjavila je Jasna Poznanović, načelnica Gradske uprave za komunalne poslove.


Kako nezvanično saznajemo, sumnja se da je neko od meštana bacio otrov, što je kažnjivo po Zakonu o dobrobiti životinja i Zakonu o zaštiti životne sredine. Ovakvim nesavesnim i nehumanim delovanjem ozbiljno je ugrožena bezbednost meštana i dece, pošto se nemio događaj odigrao na putu do seoske osnovne škole.

(Narcisa Božić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here