Kako pronaći odeću koja odgovara vašoj figuri?

0
344

Odeća nam pruža priliku da se izrazimo, da pokažemo svoj jedinstveni stil i osećamo se potpuno samouvereno. Međutim, kako bismo to postigli, ključno je da pronađemo odeću koja nam odgovara i koja će se stopiti sa našom figurom.

U nastavku teksta otkrijete tajne koje će vam pomoći da se osećate najbolje u svojoj koži i naučite kako da istaknete svoje najlepše karakteristike i izrazite svoj jedinstveni stil u svakoj prilici.

Razumevanje vaše građe

Svako telo je jedinstveno i ima svoje specifične karakteristike. Ako tražite prodavnice koje nude raznolike stilove prilagođene različitim tipovima tela, kao što je Tom Tailor Novi Sad, Beograd i drugi veći gradovi su pravo odredište za vašu šoping avanturu. 

Međutim, razumevanje i prepoznavanje svog tipa tela predstavljaju ključni korak u procesu pronalaženja odeće koja će najbolje pristajati i istaći vašu figuru. Postoje četiri osnovna tipa tela:

Peščani sat – karakteriše se izraženom figurom sa uravnoteženim grudima i bokovima, uz naglašen struk. Ovaj tip tela omogućava širok spektar stilova odeće.

Jabuka – ovde je fokus na gornjem delu tela, obično sa punijim trupom i izraženijim grudima. Cilj je postići ravnotežu stvarajući iluziju suženijeg struka.

Kruška – ona ima šire bokove i manji gornji deo tela. Isticanje gornjeg dela tela i postizanje ravnoteže sa donjim delom je ključno.

Pravougaoni oblik – grudi, struk i bokovi su sličnih širina, što stvara ravnotežu, ali može izgledati pravilno. Ovde je cilj stvoriti iluziju krivina i istaći struk.

Svaki tip tela je jedinstven i prelep na svoj način, i pravilan odabir odeće koja odgovara vašim proporcijama ključ je za osećaj samopouzdanja i izražavanje stila. 

Odaberite stilove koji vam odgovaraju

Nakon što ste prepoznali svoj tip tela, možete izabrati odgovarajući stil odeće. 

Za figuru pešćanog sata koja ima izražen struk i uravnotežene grudi i bokove, naglasak treba da bude na isticanju ovih karakteristika. Haljine i bluze sa pojasom će naglasiti struk, dok će A-kroj suknje i pantalone sa suženim nogavicama elegantno naglasiti figuru.

Kod figure jabuke, fokus je na gornjem delu tela, tako da je potrebno usredsrediti se na isticanje dekoltea i nogu. Haljine sa V-izrezom će privući pažnju na gornji deo tela, dok će A-kroj suknje i pantalone šireg kroja postići harmoniju između gornjeg i donjeg dela tela.

Kruška figura ima šire bokove i vitak gornji deo tela. Ovde je ključ istaći gornji deo tela i postići ravnotežu sa donjim delom. Odeća poput bluza sa širim izrezom i tamniji donji deo odeće, zajedno sa suknjama dužim do kolena, će savršeno odgovarati.

Figura pravougaonog oblika ima slične širine grudi, struka i bokova, te stvaranje iluzije krivina i isticanje struka postaje važno. Upotreba odeće sa detaljima na gornjem delu tela će biti od pomoći za postizanje željenog izgleda, a možete iskoristiti i ogrlice sa detaljima koje će privući pažnju prema struku.

Važnost isprobavanja pre kupovine

Isprobavanje odeće pre kupovine je ključno jer omogućava procenu kako određeni komadi pristaju vašoj figuri. Pravilno pristajanje je esencijalno za isticanje najboljih karakteristika, jer ono što može izgledati dobro na vešalici ne mora nužno odgovarati vašem telu. 

Osim toga, udobnost je od suštinskog značaja. Odeća koja izgleda dobro takođe mora biti prijatna za nošenje. Isprobavanje omogućava da se osigurate da se osećate komforno i samouvereno, bez osećaja stegnutosti ili nelagodnosti. 

Tkanine i materijali

Raznolikost tkanina i materijala u odeći igra ključnu ulogu u odabiru pravih komada. Dva glavna tipa materijala, elastični i čvrsti, nude različite karakteristike i prednosti.

Elastični materijali su izuzetno fleksibilni i prate konture tela, pružajući udobnost i slobodu kretanja. Idealni su za komade koji zahtevaju prilagodljivost obliku tela.

S druge strane, čvrsti materijali pružaju strukturu i oblik. Odeća od ovih materijala često pomaže u definisanju struka i postizanju određenog oblika. Primeri čvrstih materijala, kao što su pamuk i lan, kombinuju udobnost sa stabilnošću.

Izbor između ova dva tipa materijala zavisi od prilike i stila koji želite postići. Razumevanje njihovih karakteristika omogućava vam da donesete pametne odluke pri kupovini, osigurate udobnost i osećate se samouvereno u svakodnevnom stilu.

Razmislite o personalizovanoj odeći

U slučaju da imate jedinstvene potrebe ili teško pronalazite odeću koja vam odgovara, personalizovana odeća može biti izvanredno rešenje. Mnoge kompanije pružaju usluge šivanja odeće prema vašim merama, što vam omogućava da posedujete komade koji su doslovno stvoreni za vašu figuru.

Personalizovana odeća nudi brojne prednosti. Prvo, garantuje savršen sklad između odeće i vaše figure, ističući vaše prednosti i skrivajući eventualne nedostatke. Osim toga, osećate se posebno i samouvereno noseći komade koji su jedinstveni za vas.

Pronalaženje odeće koja odgovara vašoj figuri zahteva razumevanje vaših proporcija i stila. Kroz prepoznavanje tipa tela i odabir odgovarajućih stilova, možete istaći svoje najbolje karakteristike i osećati se samopouzdano

Nemojte zaboraviti da je važno da se osećate udobno i sigurno u svojoj odeći, jer to je ključ za samopouzdan izgled.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Katarina Nikolić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here