Statement ogrlica koju svaka žena treba da ima

0
894

Statement ogrlica je komad nakita koji može da transformiše odeću iz obične u nesvakidašnju kombinaciju. Svestran modni dodatak ćete nositi sa nizom odevnih predmeta, od jednostavne bele majice do elegantne večernje haljine, jer ogrlica može dodati boju, teksturu ili sjaj odeći, kao i ispoljiti vaš izraziti lični stil!

U ovom članku ćemo razgovarati o ogrlicama koje svaka žena treba da ima, sa fokusom na ogrlice sa dragim kamenjem poput dijamanata.

Ogrlica sa dragim kamenjem poput dijamanata

Ogrlice sa dragim kamenjem poput dijamanata su popularan izbor među ljubiteljima nakita, jer dodaju dašak boje i ličnosti odeći i mogu predstavljati različita značenja i simboliku. 

Ovaj tip ogrlica sa dragim kamenjem se može prilagoditi tako da sadrži kamenje povezano sa mesecom rođenja, horoskopa ili drugo značajno kamenje.

Dijamanti su najpopularniji dragi kamen koji se koristi u izradi nakita i predstavljaju čistoću, jasnoću i snagu. 

Dijamantske ogrlice se mogu nositi samostalno kao jedinstven komad ili u slojevima sa drugim ogrlicama za dramatičniji izgled, a savršene su za posebne prilike kao što su venčanja, veridbe ili mature i čine odličan mladenački poklon!

Ogrlica sa dijamantima je luksuzan i bezvremenski komad nakita koji svaka žena treba da ima. To je delikatna ogrlica koja može dodati blistavost i sjaj odeći

Ogrlica sa dijamantom dolazi u različitim stilovima, od jednostavnog dijamanta pasijansa do složenijeg dizajna.

Dijamanti su simbol ljubavi i posvećenosti, a predstavljaju snagu i otpornost. 

Holivudska starleta Merilin Monro je bila poznata po svom glamuroznom stilu i često je nosila dijamantski nakit na događajima i na ekranu, a ko može zaboraviti da je otpevala i numeru „Dijamanti su najbolji prijatelj devojke“ u filmu „Džentlmeni više vole plavuše“!

Drugo drago kamenje koje je popularno u ogrlicama su rubini, safiri, smaragdi i ametisti, a svaki od njih ima svoje značenje i simboliku zbog čega njihovo nošenje može preneti različite poruke!

Mada ne možemo zaposaviti niti manje zastupljene komade izrađene od poludragog kamenja, koje je neprolazne lepote.

Klasična biserna ogrlica

Biserna ogrlica je bezvremenski i elegantan komad nakita koji svaka žena treba da ima. 

To je svestrana ogrlica koja se može nositi i sa ležernom i sa formalnom odećom, a sem toga i dolazi u različitim dužinama i može se prilagoditi različitim vrstama bisera, kao što su slatkovodni ili Akoia biseri.

Važno je napomenuti da su biseri vekovima bili simbol lepote i čistoće, a predstavljaju eleganciju i sofisticiranost. 

Klasična biserna ogrlica savršena je za svečane prilike kao što su venčanja, diplomiranja ili možda intervjui za posao, a može se nositi samostalno ili sa drugim komadima nakita.

Ikonična holivudska glumica Odri Hepbern je bila poznata po svom elegantnom i sofisticiranom stilu i često je nosila samo jedan niz bisera uz svoju odeću, a naročito u filmu „Doručak kod Tifanija” , kada je nosila klasičnu bisernu ogrlicu, koja je sama po sebi postala ikona stila.

Sem toga imamo i pokojnu princezu od Velsa, poznatu po svojoj ljubavi prema biserima i često ih je nosila na javnim događajima. 

Princeza Dajana je Imala kolekciju bisernih ogrlica, uključujući i višestruku bisernu ogrlicu koju je nosila na dobrotvornoj akciji 1989.

Debeli lanac tip ogrlice

Krupnija ogrlica od karika je hrabar i upečatljiv komad nakita koji svaka žena treba da ima. To je ogrlica koja može dodati teksturu i dimenziju odeći. 

Lančići dolaze u različitim stilovima, od debelog kubanskog lanca do delikatnog lančića često uparenog sa priveskom.

Ogrlica lanac tipa se može nositi i sa ležernom i sa formalnom odećom, kao i u kombinaciji sa drugim lančićima različite debljine i izgleda za dramatičniji izgled. 

Ona je savršen komad za dodavanje dodira ženstvenoj odeći ili za oblačenje jednostavne majice i farmerki.

Zvezda rijaliti TV-a i modni mogul Kim Kardašijan često nosi ovaj tip ogrlice kao deo svog trendi i glamuroznog stila, a nosila je slojevitu ogrlicu od lančića sa privescima – koja je upotpunila njenu srebrnu i zlatnu haljinu, na Met Gali 2018, 

Najučestaliji tipovi materijala od kojih se prave lanci i lančići su zlato, što ih čini da budu klasičan i bezvremenski komad nakita. Zatim imamo nešto manje dragoceno srebrno, koje je pristupačnija alternativa zlatu i nerđajući čelik, poznat po izdržljivosti i pristupačnost za one koji žele moderan i oštar izgled. 

Statement ogrlice su svestrani i suštinski deo svake kolekcije nakita, jer mogu da transformišu odeću i izraze lični stil nosioca

Klasična biserna ogrlica, lanac i ogrlica sa dijamantima su tri ogrlice koje svaka žena treba da ima, sem toga i ogrlice sa drugim tipovima dragulja su takođe popularan izbor i mogu dodati dašak boje i ličnosti odeći, ali i upotpuniti izgled.

Kada kupujete ogrlicu, važno je uzeti u obzir lični stil, priliku i budžet, a važno je imati na umu da dobar izbor statement ogrlice može podići svaku odeću i izgled na viši nivo!

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Jovana Grubanović)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here