Kamenovana kuća novinara Sremskomitrovačkog portala

3
4882

U sredu uveče, kamenovana je porodična kuća našeg novinara Milana Milivojevića. Kuća je pogođena sa dva kamena, u neposrednoj blizini prozora, koji su ostali neoštećeni zahvaljujući nepreciznosti napadača.

Napad je za sada, iz neutvrđenih razloga, učinila još neidentifikovana osoba koja se na mesto napada dovezla u putničkom automobilu. Policija je napravila uviđaj. Dokazni materijal je uzet na veštačenje otisaka, a takođe, sa obližnjeg poslovnog objekta, preuzeti su snimci iz kamere sa kojih će se utvrditi identitet vozila.

Ovaj nemio događaj prijavljen je Udruženju novinara Srbije, čiji je Milivojević član.

Redakcija Sremskomitrovačkog portala najoštrije osuđuje ovaj napad smatrajući da je reč o ataku na slobodu medija i pisane reči, i zahteva od istražnih organa da pronađu počinioca kako se slične stvari više ne bi događale.

(SMP)

3 COMMENTS

    • U državi u kojoj se novinari ubijaju ili im se preti, u kojoj je sve poremećeno, niko normalan nema život kakav bi trebao imati. Pri tom, materijalna strana nije jedini kriterijum kvalitetnog života. Možda ste Vi jedan(jedna) od onih kojima ovakvo stanje prija ili učestvujete u njegovom kreiranju. Ako Vas ništa ne tangira, čestitam.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here