Kancelarija za mlade (KZM) predstavila mlade preduzetnike

0
451

Mitrovačka Kancelarija za mlade organizovala je konferenciju „Mladi preduzetnik 2023” po sedmi put u okviru desetogodišnjeg projekta „Karijerni info servis”. Ove godine fokus je bio na marketingu na društvenim mrežama i predstavljanju uspešnog malog lokalnog biznisa.

Mladi preduzetnici predstavili su načine kako od hobija napraviti biznis. Događaju u Gradskoj kući, u ime Grada Sremska Mitrovica, prisustvovali su Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice i Zoran Miščević, zamenik načelnika Gradske uprave za kulturu i sport.

Svi maturanti su na društvenim mrežama i koriste ih u različite svrhe, zaključila je Biljana Matić koordinatorka Kancelarije za mlade u ime organizatora i kako je pojasnila:

Zato smo ovaj put želeli da dovedemo sagovornike da objasne mladima kako bi možda danas, sutra mogli i oni da krenu tim putem, da se bave digitalnim marketingom ili da rade za neke brendove, da snimaju. Do tog zaključka došla sam sprovodeći radionice sa maturantima mitrovačkih srednjih škola. Na osnovu toga ove godine imamo drugačije sagovornike, tu je takođe i Kafeterija koja je već mnogo godina poznata u našem gradu i imaju uvek zanimljive priče. Ovo je sedma konferencija Mladi preduzetnik u sklopu našeg karijernog projekta koji radimo već 10 godina u našem gradu i u Kancelariji za mlade jer nam je cilj da podstičemo mlade da rade ono što vole, da se bave poslom koji ih ispunjava i često možda neki hobi danas, sutra, može postati posao od koga mogu da žive i rade.”

U eri interneta, brojnih sadržaja – blogova, podkasta, emisija, edukativnih programa, radionica i kurseva, mogućnosti za samozapošljavanje i pokretanje sopstvenih biznisa su veće, a uslovi povoljniji nego ikada pre. Samozapošljavanje i preduzetništvo su svakako važan izvor novih radnih mesta, kako u razvijenijim, tako i u onim ekonomijama koje su u razvoju. Takođe, oni su istovremeno i prilika za poboljšanje životnog standarda mladih.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here