Goran Ješić – noćna mora za lokalnu vlast u Inđiji!

0
1043

Tenzije pred lokalne izbore 2024. godine u Inđiji rastu iz dana u dan. Lokalna samouprava nastavlja sa trendom omalovažavanja političkih protivnika na osnovu rezultata istraživanja koji su sprovedeni tokom oktobra i novembra među meštanima Inđije.U nizu objava na Fejsbuk stranici gde se negativno komentarišu i omalovažavaju političke ličnosti koje su „pretnja“ na predstojećim lokalnim izborima, lokalna samouprava informiše javnost služeći se poluistinama.

Inđinčani su tokom oktobra i novembra anketirani telefonskim putem u kojima su im postavljana pitanja koga vide kao budućeg predsednika opštine. Na ponuđenoj listi između ostalog našao se i odbornik Strahinja Jovanović kao i nekadašnji predsednik opštine Goran Ješić. Od ponuđenih ličnosti koje su stavljene na biranje u anketi, dvojica političara pobrali su najviše simpatija i ciljanoj populaciji – mladi i građani srednjih godina.

Na osnovu ankete krenula je i politička propaganda usmerena prema dvojci političara opozicionog bloka.

U nizu objava i omalovažavanja ka odborniku Strahinji Jovanoviću sa skupštinske govornice moglo se čuti komentarisanje njegovog izgleda, radne sposobnosti, opredeljenja. Zamenik predsednika Skupštine opštine kometarisao je aktivnosti mladog političara na svom privatnom Fejsbuk profilu diskriminišući njegovo delovanje uzimajući kao parametar to što Jovanović još uvek nema potomstvo. Nekadašnji predsednik opštine Goran Ješić gotovo nezaobilazno je kategorisan kao politički otac Strahinje Jovanovića. U čestim izlaganjima aktuelnog predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka Jovanoviću se „stavlja na teret“ i da gaji određena emotivna osećanja prema Ješiću.

Sa druge strane, iako kategorisan kao neko ko je unazadio opštinu Inđija i finansijski oslabio, Goran Ješić je i dalje trn u oku lokalne vlasti te ovih dana najveći akcenat je stavljen na Ješićevu izjavu o kvalitetu vode u Inđiji. Ješić je izjavio da je kvalitet vode u Inđiji zabrinjavajuć i da Inđinčani piju vodu punu arsena, amonijaka i nitrita. Nakon par dana reagovala je lokalna samouprava saopštenjem da „postoje ljudi koji unose nemir među stanovništvo samo da bi dobili političke poene“. Uz objavu u kojoj podsećaju građane da je Inđija imala problem sa kvalitetom vode 2014. godine lokalna samouprava je zaboravila je da istakne činjenicu da je te godine lokalna samouprava sama u okviru sastanka „Sistem 48“ iznela podatak da voda prema analizama nije za piće. Tadašnji direktor vodovoda Borivoje Božić na sastanku je izneo da je sanitarni inspektor pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo doneo rešenje u kojem se navodi da je voda u Inđiji hemijski neispravna i da se zbog toga preporučuje zabrana za piće, tada je u analizama proneđena povišena koncentracija nitrita.

Istog momenta su putem medija obavešten građani Inđije i postavljene cisterne sa pijaćom vodom. Na priči o kvalitetu vode tadašnja inđijska vlast izgubila je izbore dok je sadašnja osvojila političke poene.

Kako bi diskreditovali Ješićeve navode o kvalitetu vode u Inđiji administratori zvanične Fejsbuk stranice bez navoda ko je naveo da voda nije ispravna, gde je to izjavio i kome kao dokaz o ispravnosti vode okačili su dokument u kome se vide vršene analize vode ali za Maradik. Izvorište u Maradiku ne pripada mreži koja distribuira vodu Inđiji te je informacija netačna, odnosno sa namerom su obmanjeni meštani Inđije.

Da bi pojačali snagu svojih neistinitih reči objavu na stranici lajkovima su podržali zamenik predsednika Skupštine opštine Lazar Vukmirović, odbornici SNS, Agencija za ruralni razvoj Opštine Inđija, rukometni klub „Hajduk“ Beška, rukometni klub „Železničar“ Inđija, muški rukometni klub „Inđija“ i  prvi put je u roku manjem od 48 sati reagovala stranica „Sistem 48“. Lokalna IN Medija je proverom administratora grupa sportskih klubova došla do informacije da je jedan od administratora grupe šef kabineta Nemanja Milojević, dok Beščani u svojim sportskim klubovima imaju istaknute aktiviste SNS.

Kada je u pitanju „Sistem 48“ od početka godine do upućeno je  48 zahteva građana, od čega jedan od zahteva na ispunjenje čeka čitavih 5 meseci. Ova reakcija Sistema 48, je najbrža u poslednjih 8 godina a da pri tom nije na osnovu zahteva građana nego kao logistička podrška vlasti.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(IN medija)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here