Karavan agencije za bezbednost saobraćaja DANAS u Sremskoj Mitrovici

0
391

Karavan Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije pod sloganom BEZBEDNOST POČINJE S TOBOM! posle Novog Pazara i Subotice dolazi u Sremsku Mitrovicu, sa ciljem edukacije i povećanja bezbednosti saobraćaja. 

Dolazak karavana će biti organizovan u utorak, 5. decembra na Trgu Ćire Milekića u Sremskoj Mitrovici u 12 časova, a prisutnim građanima obratiće se Milan Ilić, savetnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja, Svetlana Milovanović, gradonačelnica i Jasna Poznanović, načelnica gradske uprave za saobraćaj.

Posetioci će biti u prilici da razgovaraju sa učesnicima događaja, da  se upoznaju sa kampanjama ABS i svim važnim pitanjima u vezi sa bezbednim i odgovornim ponašanjem u saobraćaju, da se informišu o značaju korišćenja sigurnosnog pojasa, štetnosti i posledicama upotrebe mobilnog telefona u vožnji, vožnje pod dejstvom alkohola i posledicama koje nosi vožnja brzinom većom od ograničene. Posebna pažnja biće posvećena odgovornom ponašanju u saobraćaju tokom zimskih meseci kada su uslovi na putevima otežani usled vremenskih uslova.

Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja tokom ove godine, zaključno sa 23.11.2023,  bilo je 29.731 saobraćajna nezgoda (0.4% manje u odnosu na prethodnu godinu)  u kojima je povređeno 15.442 (11% manje u odnosu na prošlu godinu), a život je izgubilo 438 ljudi (12% manje u odnosu na prethodnu godinu). Najčešći uzroci nezgoda bili su pogrešno izvođenje radnji od strane vozača (kod 40% nastradalih), neprilagođena brzina (oko26%), uticaj alkohola (oko 11%), uticaj puta (oko 6%) i propust pešaka (oko 4%).

Karavan Agencije za bezbednost saobraćaja, posle Sremske Mitrovice, nastavlja putovanje po drugim gradovima u Srbiji.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here