Kinezi bi prave rakiju od žitarica sa sremskih njiva

0
1266

Zainteresovanost kineske kompanije „Đin Gu“ koja proizvodi rakije od žitarica da u Sremu otvori proizvodni pogon nagoveštava otvaranje novih radnih mesta za ovdašnje ljude.

Najavljeni dolazak, tokom juna, delegacije potencijalnog investitora biće prilika za završetak pregovora o kupovini više od deset hektara građevinskog zemljišta na teritoriji Inđije koje odlikuju ne samo nesvakidašnji geostrateški položaj Inđije, već i veliki broj obradivih površina pod žitaricama i povoljni uslovi za ulaganje.

Pokazalo se da nismo uzalud, pre desetak dana, putovali u Kinu – kaže prvi čovek ovdašnje lokalne samouprave Vladimir Gak. – Tamošnji biznismeni odlično znaju da su žitarice u Sremu najrasprostranjenije, pa se unapred radujemo još jednoj inostranoj investiciji. Pritom, u ovom regionu postoje manje destilerije koje se bave proizvodnjom alkoholnih pića od pšenice, ali nema nijedne veće kompanije, poput ove iz Kine koja je za svoje rakije već pobrala veliki broj nagrada na brojnim sajmovima u regionu. Sada im je želja da, upravo preko Srbije, osvoje i evropsko tržište.

Sedište zainteresovanog investitora se, inače, nalazi u gradu Čeng De, u provinciji Hebej. Njihovih dve hiljade radnika trenutno svakoga dana proizvede 6.000 litara rakije, a proizvode plasiraju na tržišta Azije i SAD. 

Osim proizvodnje alkoholnog pića, kompanija „Đin Gu“ izrađuje i sportske dresove, te raznu garderobu, a njihov najpoznatiji brend je čuveni „Makron“ koji se ponosi ovogodišnjim uspesima fudbalera beogradske Crvene zvezde koja je upravo u njihovoj opremi blistala i na evropskoj sceni.

(Smiljka Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here