KO NAM JE OTEO OBALU? Evo ko je dozvolio izgradnju sojenica na Savi!

4
7747

Kuriozitet u lokalnom informisanju poslednjih meseci predstavlja pojavljivanje nepoznatih autora koji se bave tzv. klozetskim “novinarstvom” u vidu “Info listića”, čiji finansijeri preferiraju format toalet papira, verovatno u skladu sa sopstvenim shvatanjem ozbiljnosti onoga čime se bave.

Ovaj toalet-papir, navodno u izdanju mitrovačkog udruženja “Grad za sve nas”, iako vrvi od frontalne pljuvačine po lokalnoj vlasti (što je i logično s obzirom da je reč o opozicionoj grupi građana), na svoj impotentni nišan stavlja i NN lice, funkcionera iz vlasti, koji je dao dozvolu privatnim licima da na obali reke Save, kod naselja Stari most, grade svoje privatne kuće.

I sve bi to bilo u redu, čak i pohvalno, uostalom o tome smo u nekoliko navrata i mi pisali, da se ovde ne radi upravo o čoveku koji je član udruženja “Grad za sve nas”!

Da krenemo iz početka.

Pored ostalih zamerki aktuelnom režimu,  “klozetska redakcija” ovog “šta-bilo-komadića-hartije-za-pljuvanje”, navodi i sledeće:

Na prostoru nebranjenog dela priobalja, kod Sremovog igrališta, gde su skoro posečena samonikla stabla, priprema se izgradnja objekata i ako je Zakonom o vodama zabranjena izgradnja svakog vida objekta, makar i sojeničkog tipa.

Postoje informacije da se za potrebe izgradnje ovog kompleksa planira probušiti i nasip radi sprovođenja vode i kanalizacije.

Podsećamo da se slična prevara desila u rejonu naselja Stari Most gde su izgrađeni tzv. montažni objekti…”

Želeći da proverimo istinitost tvrdnji autora ove klozet-literature, obratili smo se, shodno Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, organima lokalne samouprave (što su mogli da učine i članovi “redakcije” Info listića – ali nisu!) i dobili, pored odgovora da nema ni govora o nekakvoj izgradnji na potezu kod Sremovog igrališta i veoma zanimljive informacije koje se tiču upravo “sojenica” kod naselja Stari most.

O čemu se radi?

Dobili smo kopije sedam Rešenja u kojima se dozvoljava izgradnja privatnih objekata i u njima doslovce piše da se odobravaju zahtevi za postavljanje montažnih objekata privremenog karaktera (sojenice). Objekti se postavljaju na vremenski period od 5 godina (2012 – 2017), a podnosilac zahteva je dužan da nakon tog roka objekat – ukloni! Pored mnoštva druge dokumentacije, vidi se da su saglasnost za tehničku dokumentaciju  ovih objekata dali organi nadležne Gradske uprave.

Preciznosti radi, reč je o Gradskoj upravi na čijem se čelu u to vreme nalazio upravo Vladimir Petković, sadašnji lider udruženja “Grad za sve nas”.

I tako, dolazimo u situaciju da redakcija “toalet listića” koja zastupa političko podzemlje poznato kao “Grad za sve nas” i koja je pre nekog vremena – mrtva ozbiljna, za počasnog građanina Mitrovice predložila Ivana Hajdina – osobu koja ne postoji, sada pokušava da aktuelnoj vlasti nametne krivicu za nešto što je svojevremeno aminovao upravo njihov lider.

Ako se uzme u obzir da je u to vreme Petković bio nadređen, ne samo urbanizmu, već i komunalno/inspekcijskim službama, postavlja se pitanje koliko će Mitrovčane koštati njegovo “nesnalaženje” na mestu načelnika i potpisivanje rešenja o izgradnji zidanih porodičnih i luksuznih objekata na mestu gde je to zabranjeno? Jasno, ukoliko je reč o nesnalaženju, a ne o korupciji.

Drugim rečima, danas građanima Mitrovice neki od vlasnika tih kuća zabranjuju prilaz obali, a indirektnu dozvolu za tako bezobrazno i bahato ponašanje omogućio im je svojim potpisom upravo Vladimir Petković, u vreme kada je bio načelnik nadležne Gradske uprave. I kao vrhunac licemerja, odbornici udruženja na čijem je sada čelu isti taj Petković u svom “Info listiću”, zbog toga optužuju aktuelnu vlast.

Na žalost, nismo u mogućnosti da uzmemo izjavu od samog Petkovića s obzirom da on, u nameri da prikaže medije kao plaćenike režima, ne želi da daje izjave za javnost. (Osim naravno pojedincima koje je svojevremeno policija privodila za dilovanje droge – njima daje čak i polučasovne intervjue.)

Na kraju bi se moglo postaviti i sledeće pitanje:

Ako aktuelna vlast, primera radi, počne sprovoditi zakon i krene u rušenje pomenutih nelegalno izgrađenih objekata na obali Save (što se, po logici stvari, i očekuje), hoće li se infantilni pljuvači sa političkog đubrišta zvanog “Grad za sve nas” staviti u odbranu vlasnika tih objekata?

Samo nek je kontra, makar bilo i glupo!

(M. Milivojević)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

4 COMMENTS

  1. Zašto se kriju imena vlasnika tih kuća. Oni su u prekršaju takođe. Prvo, 2017 je davno istekla, a potom, to nisu sojenice već kućerine? Takođe, da ne bi bili selktivni, treba napisati ko je dao dozovlu za devastaciju obale ispod Sremovog igrališta, koja je postala ruglo od kojekakvih krševa splavova, kamp kućica i čamaca …. Zašto se ti „ljuitelji prirode“, kojim je priroda 100 m od centra grada, ne izmeste prema Jarku. I na kraju, kako i gde se uzorkuje kvalitet vode za kupanje, kada ovi objketi izbacuju fekalije, čamci naftu u neposrednoj blizini plaže?

    • Svaka čast, baš sam sad to hteo reći. Neću da se kupam na plaži u tudjim fekalijama i nafti koja se izliva malo iznad tj uzvodno od plaže!!! Sramota, ta reč tako teška ali i retka u zadnjih 30 godina…

  2. Da li možete da objavite imena osoba koje su dobile odobrenje za privremenu gradnju u branjenom delu reke Save?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here