Koji su najpoznatiji proizvođači hrane za mačke?

0
850

Da li je u vaš dom ušetalo krzneno mače?

Ako imate pozitivan odgovor na ovo pitanje, sigurni smo da je ubrzo zavladalo vašim domom i u tili čas osvojilo srca svih ukućana, te se sada vi pitate kako da osvojite njegovo.

Osim neizostavnih sesija maženja i igre, sjajan način da doprete do srca jedne mačke jeste hrana! Kvalitetna i ukusna hrana svakom krznenom gurmanu pruža veliko zadovoljstvo, a uravnotežena ishrana jedan je od preduslova za dug i zdrav život. 

Kako je ishrana važno pitanje za sve mačkoljupce i vlasnike mačaka, spremili tekst za sve koji se nalaze pred dilemom koju hranu da odaberu za svoju mačku. Nastavite sa čitanjem i upoznajte se sa najpoznatijim proizvođačima hrane za mačke na našim prostorima, ali i drugim važnim informacijama o ishrani mačaka, te svom ljubimcu obezbedite kvalitetnu ishranu od malih nogu!

Uravnotežena ishrana mačaka – ključ zdravog i srećnog života

Poznato je da su mačke veliki gurmani i uživaju u hrani bogatog ukusa. Mačkei mačori obožavaju da oštre svoje zube ukusnim granulama, a vlažna hrana pružiće im potpuno zadovoljstvo i zasigirno pokrenuti lavinu predenja!

Kako maca ne može sama sebi da dozira hranu, nutrijente i kalorije, taj zadatak namenjen je vlasniku. Kvalitetna hrana koja će pružiti uravnoteženu ishranu vašoj mački je sjajan izbor za sve koji svom ljubimcu žele da obezbede zdravo i srećno odrastanje i život.

Hranu za mačke treba birati u skladu sa zdravstvenim potrebama mačke i uzrastom mačke. Tako postoji dijetalna i medicinska hrana za mačke, kao i hrana za mačiće koja je nešto drugačijeg sastava od hrane za odrasle mačke i mačore. 

Kako biste zadovoljili apetite i odabrali najbolju hranu za vašeg krznenog ljubimca, takođe je važno da razmišljate o ukusu (maca će vam jasno staviti do znanja u kojoj hrani uživa), sastavu, renomeu proizvođača hrane za mačke i odnosu cene i kvaliteta. 

Koji su to brendovi najpoznatiji u svetu hrane za mačke i da li su pravi izbor za vašu mačku?

Trainer – premium hrana za mačke različitih potreba

Pravo iz Italije stiže jedan od omiljenih brendova mnogih mačaka – Trainer. Ova premium hrana bogata je proteinima i namenjena mačkama i mačorima različitih potreba. 

Ovaj proizvođač nudi raznovrsne tipove hrane: hranu za mačiće, hranu za sterilisane mačke, za mace sa urinarnim problemima, za osetljive mačke, hranu za sprečavanje formiranja grudvica od dlaka u stomaku, ali i formulu Exigent namenjemu probirvljivim macama.

Prednost koju izdvaja brend Trainer je definitivno spoj prirode i nauke. Ovaj brend u prvi plan stavlja bogat i zdrav sastav hrane koja sadrži prirodne sastojke sa odsustvom veštačkih boja, šećera i konzervanasa. U sastav ulaze visoko kvalitetni proteini, voćni ekstrakti, žitarice, povrće i brojni drugi sastojci pažljivo odabrani od strane nutricionista. 

Advance – hrana za zdrave i srećne mačke i mačore

Advance je još jedan proizvođač koji u svoj fokus stavlja zdravlje i imunitet mačaka i mačića, a prilikom kreiranja formulacija, odnosno hrane za mačke oslanja se na naučna istraživanja. 

Ovaj proizvođač posebno ističe prednosti kao što su zdravlje zuba, krzna i kože mačaka, odlično varenje i svoju hranu navodi kao odličan izvor vitamina i minerala neophodnih za zdrave i site mačke. 

Baš kao i kod Trainer hrane, ali i kod hrane drugih proizvođača, doziranje Advance granula za mačke zavisi od težine, uzrasta i aktivnosti ljubimca. Na samom pakovanju videćete preporučenu dnevnu dozu hrane u odnosu na kilažu mačke. Naša preporuka je da se uputstava sa pakovanja pridržavate, budući da svaka hrana ima drugačiji sastav. 

Whiskas – veoma popularan brend na našim prostorima

Whiskas je brend koji je stekao veliku popularnost na našim prostorima, najpre zbog sjajnog odnosa cena i kvaliteta, ali i zbog široke ponude koja odgovara mačkama različitih potreba. 

Ovaj brend nudi suvu i vlažnu hranu u konzervi, ali i u kesicama, kao i poslastice za mačke. Whiskas fokus stavlja na hranu prilagođenu uzrastu mačaka, te u svojoj ponudi imaju hranu za mačiće, hranu za odrasle mačke, ali i hranu za mačke starije od 7 godina, odnosno zrele mačke.

U njihovom asortimanu mogu se pronaći granule i vlažna hrana raznovrsnog sastava koja dolazi u omiljenim aromama mačaka kao što su jagnjetina, piletina, teletina, losos i sl. Baš zato, možete biti sigurni da će vaša maca uživati kada na njen tanjirić donesete hrskave granule ili pak mekanu vlažnu hranu. 

Čak iako potraga za omiljenim ukusom potraje, zasigurno će se isplatiti kada vidite da vaša mačka uživa u svakom zalogaju i uzvrati vam zahvalnost veselim predenjem i maženjem!

Nadamo se da vam je naš tekst pomogao da se upoznate sa renomiranim brendovima hrane za mačke kao i da saznate važne informacije o ishrani mačaka. Izuzev pomenutih proizvođača, na našim prostorima videćete i mnoge druge brendove vredne pažnje kao što su Royal Canin, Friskies, ND food, Bit care, Simba, Matisse i mnogi drugi. 

Pre nego što poručite ili kupite željenu hranu, preporučujemo vam da se informišete o njenom sastavu, te odaberete idealnu opciju za svog ljubimca. 

Zdrava maca koja ne krije svoje zadovoljstvo predenjem je najbolji dokaz da ste načinili pravi izbor!

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Sandra Stanojković)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here