Komisija DOMA ZDRAVLJA ispituje SLUČAJ smrti muškarca kojem HITNA POMOĆ nije htela da pomogne!

1
3537

Vest o smrti muškarca kojem su zaposleni u mitrovačkoj službi Hitne pomoći odbili da pomognu, preneli su svi mediji u regionu. Podsećanja radi, Živko Rakulić (56) preminuo je prvog aprila u ranim jutarnjim satima ispred druge Zdravstvene stanice u Sremskoj Mitrovici. Živko  je preminuo od srčanog udara, samo pola sata nakon što su ga iz Hitne pomoći, po rečima kolege, bez pregleda poslali u ordinirajuću zdravstvenu stanicu.

Nakon tog nemilog događaja, po rečima PR službe iz Doma zdravlja, obavlja se redovna procedura, pa je oformljena interna komisija koja će ispitati činjenice oko slučaja. Nakon rada interne komisije, Dom zdravlja će izdati saopštenje, koje se očekuje tokom današnjeg dana.

Očekuje se da u Dom zdravlja dodje i Pokrajinska inspekcija, radi dalje kontrole.

Ono što su mediji preneli, prvog aprila, oko šest sati ujutru, u pratnji kolege sa posla, Živko Rakulić se javio noćnoj smeni Hitne pomoći. Po rečima kolege Živka Rakulića, on se žalio  da ga bole ruke, da je u strahovitim bolovima, a medicinski radnik je pacijenta poslao da ide kod svog lekara.

Iz Hitne pomoći, koja se nalazi u Dispanzeru na Savi, Živka je kolega odvezao do Druge zdravstvene stanice u ulici Petra Preradivića, koja je u tom momentu bila zatvorena. Vrlo brzo Živko Rakulić je preminuo od srčanog udara  ispred zdravstvene stanice.

Nezvanično saznajemo, da je Hitnu pomoć pozvala spremačica koja radi u Drugoj zdravstvenoj stanici. Hitna pomoć je stigla samo da konstatuje smrt. Kako je preneo portal Ozon, sin preminulog, Živojin Rakulić, podneo je tužbu protiv Doma zdravlja i NN lica. 

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

1 COMMENT

  1. Kada nećete ništa da uradite, napravite komisiju. Kada oko bolnice budu advokatske kancelarije specijalizovane za lekarske greške, možda se nešto i uradi. Možda se lekaru oduzme licenca, spakuje u zatvor, a porodici isplati astronomska odšteta (iako život ćoveka ništa nadoknaditi ne može). Porodica koja je izgubila oca, supruga, ….,koliko sam čitao, nije u situaciji da tuži zdravstveni centar, jer je za to potrebno brdo para. Lično, gonio bih ga do Strazbura.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here