Kompanija IMPERIJAL AGRO u završnoj fazi preuzimanja Hotela „SIRMIUM“

4
4447

Imajući u vidu veliko interesovanje javnosti povodom sage o kupoprodaji Hotela ,,Sirmium“, donosimo nova ekskluzivna saznanja koja se tiču pravne sudbine ovog simbola našeg grada. Ovog puta, uzimajući u obzir činjenice do kojih smo u međuvremenu došli, u vezi sa kupoprodajom Hotela, pokušali smo da celokupnu situaciju sagledamo iz drugog ugla, bez „mađioničarskih trikova“ i naglih zaključaka.

„Ko je u ovoj famoznoj priči o kupoprodaji zapravo pravio korake koji su protivni zakonu?“- pitanje je koje se samo nameće nakon razgovora sa nekoliko strana koje učestvuju u ovoj kuprodaji.

Ugostiteljsko-turističko društvo „Hotel Sirmium AD“, iza koga, nakon privatizacije početkom dvehiljaditih, stoji Igor Sabo (inače poznat po tome da je u toku svog dugogodišnjeg „uspešnog“ poslovanja više od 7 firmi doveo do bankrota) posle neuspešnog pokušaja reorganizacije, uspeo je i da UTD „Hotel Sirmium AD“ Sremska Mitrovica dovode do konačnog bankrota! Nakon toga, koristeći se raznim mahinacijama i zloupotrebama prava, na sve načine pokušavao je da osujeti zakonitu prodaju zgrade hotela.

Sve tužbe koje je Sabo podneo nakon primarne odluke Vrhovnog kasacionog suda (koju ćemo obrazložiti u daljem delu teksta) predstavljaju ništa drugo do još jedan pokušaj pucanja iz prazne puške. Jedno je sigurno, Igor Sabo, na osnovu sudskih presuda, više nikad više neće doći u posed zgrade hotela Sirmium!

Odluka kojom je odbijen plan reorganizacije i potvrđen bankrot UTD Hotel Sirmium AD Sremska Mitrovica, a ujedno i bankrot gospodina Saba, doneta je od strane Privrednog suda u Sremskoj Mitrovici, a potvrđena je od strane Privrednog apelacionog suda i time je definitivno stavljena tačka na sve njegove pokušaje izigravanja zaposlenih, poverioca, pa i budžeta Republike Srbije (odluka na slici).

Presuda Privrednog suda u Sremskoj Mitrovici

U ranijim tekstovima u kojima je u negativnom kontekstu komentarisan rad Privrednog suda u Sremskoj Mitrovici, na čelu sa predsednicom Komšić Ljiljanom, izvor informacija bila je jedino odluka Privrednog apelacionog suda, na koju smo se pozvali u prethodnom tekstu, ne znajući da je svoj konačan stav o sudbini zgrade Hotela „Sirmium“ ranije izneo Vrhovni kasacioni sud, kao najviša sudska instanca u našoj zemlji.

Naime, Privredni sud u Sremskoj Mitrovici je presudio da zgrada hotela pripada privrednom društvu Sirmium-Ressort doo Sremska Mitrovica i odbio je zahtev UTD Hotel Sirmium AD Sremska Mitrovica da se utvrdi da je on vlasnik hotela.

Privredni apelacioni sud je preinačio ovu odluku Privrednog suda u Sremskoj Mitrovici i utvrdio je da je vlasnik zgrade hotela UTD Hotel Sirmium AD Sremska Mitrovica, međutim konačnu odluku u formi presude doneo je Vrhovni kasacioni sud, ukinuvši odluku Privrednog apelacionog suda i potvrdivši odluku Privrednog suda u Sremskoj Mitrovici kojom je utvrđeno da je vlasnik zgrade hotela Sirmium privredno društvo Sirmium -Ressort doo Sremska Mitrovica (odluka na slici).

Nakon presude Vrhovnog kasacionog suda kojom je konačno odlučeno da zgrada hotela Sirmium pripada privrednom društvu Sirmium – Ressort doo Sremska Mitrovica, na skupštini ovog privrednog društva održanoj septembra meseca 2020. godine prihvaćena je ponuda kompanije Imperial Agro doo Sremska Mitrovica, iza koje stoji porodica Ostojić, kao najpovoljnijeg ponuđača za kupovinu zgrade hotela.

Realizacija prihvaćene ponude je u završnoj fazi i grad Sremska Mitrovica će uskoro i formalno dobiti potvrdu da je novi vlasnik zgrade Hotela Sirmium privredno društvo Imperial Agro doo Sremska Mitrovica.

Ovu sagu nastavljamo pomno da pratimo u nadi da će hotel Sirmium što pre zasijati u punom sjaju i ponovo postati ponos našeg grada, na čelu sa novim ljudima koji će zgradu hotela zasigurno koristiti u skladu sa njegovom namenom i potrebama naših građana, a ne u cilju zadovoljavanja pohlepnih interesa pojedinaca.

(M. Milivojević)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

4 COMMENTS

  1. A gde je objavljen oglas o prodaji hotela? Evo ja hocu da ponudim više od Ostojića……

  2. Sve pohvale za novinara koji se potrudio da istrazi ceo slucaj oko hotela i da gradjani napokon znaju istinu

  3. Pa gradjani će dobiti,nadam se,hotel!Sta je sve prodato u Srbiji za jedan dinar,550000 eura sasvim realna cena,s’ obzirom u kakvom je stanju hotel

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here