Koncert horova „Novosadske šmizle“ i „Polifonika“

0
357

Koncert za ljubitelje horskog zvuka koji priređuju horovi Novosadske šmizle iz Novog Sada i Polifonika iz Sremske Mitrovice, održaće se u četvrtak, 15. juna sa početkom u 19.30 u svečanoj sali Mitrovačke gimnazije.

Ženski hor „Novosadske šmizle“ je specifičan jer povezuje žene različitih profesija, nacionalnosti i kulturnog nasleđa. Zajedničko im je da vole muziku i pevanje, takođe i ljubav prema tradiciji koju nesebično prenose na mlađa pokoljenja. Horom Novosadske šmizle rukovodi iskusni muzički pedagog Marko Asurdžić, dok će klavirski saradnik na koncertu biti Jožef Riter.

Vokalni ansambl „Polifonika“ je takođe relativno mlad hor po stažu trajanja, ali sa već zavidnim iskustvom u nastupima i realizaciji različitih projekata. Ansamblom rukovodi Jovanka Ivanić, koja će i pratiti sremskomitrovački hor kao klavirski saradnik.

Ulaz je slobodan, a publika će imati priliku da čuje numere poput Sve dok je tvoga blagog oka, Osam tamburaša, Na studencu, Što se bore misli moje, Valjevska podvala, Džanum na sred sela i druge.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here