Konstituisana „Zelena odbornička grupa“ u mitrovačkoj skupštini

0
1369

U mitrovačkoj gradskoj skupštini formirana je Zelena odbornička grupa sa 15 odbornika koja je okupljena ideje da zaštita životne sredine, održivo korišćenje energije i energetske efikasnosti, zaštita klime i održivog razvoja, dobiju zasluženi prioritet i nađu se u fokusu prilikom odlučivanja.

Svi odbornici, zainteresovani za ove probleme, bez obzira na političku pripadnost, mogu da se u uključe u Zelenu odborničku grupu gde će unaprediti svoja znanja iz oblasti zaštite životne sredine, a biće im omogućeno i da se povežu sa svojim kolegama odbornicima, stručnjacima i aktivistima; da budu vidljiviji u javnosti i da se povežu sa organizacijama civilnog društva aktivnim u zaštiti životne sredine.

Neformalna zelena odbornička grupa se formira sa ciljem da se čuje glas naroda, da se odbornici povežu sa civilnim sektorom i privredom i da čujemo kakvo je njihovo mišljenje o stanju naše životne sredine, o samom održivom razvoju u našem gradu, isto tako da dobijemo inicijativu i predloge i zajedno sarađujemo na unapređenju životne sredine. Zdrava životna sredina pravo je svakog čoveka, zato i jeste bitno da se odbornici svih političkih stranaka uključe i da u narednom periodu kroz tribine, seminare kroz tzv. Zelenu stolicu ugostimo predstavnike civilnog društva, privrede i Narodne skupštine i Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine koji već dugi niz godina, takođe učestvuju u radu zelenih parlamentarnih grupa.” – objasnila je Tamara Milković, predsednica ove grupe u gradskoj skupštini.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here