„Kosana, udovica ovdašnja“ predstava na otvorenom

0
378

Crnohumorna kamerna monodrama „Kosana, udovica ovdašnja“ rađena po tekstu Đoke Filipovića u dramatizaciji i režiji Slobodana Stankovića reprizno će biti izvedena u Pećincima u nedelju 23. juna na letnjoj sceni na šetalištu u centru, s početkom u 20 časova.

Glavnu junakinju, Kosanu, tumači Merima Radivojević koja je za ovu ulogu na takmičarskim festivalima regionalnog i pokrajinskog nivoa nagrađena sa čak pet glumačkih priznanja. Na Zonskoj smotri dramskih amatera Srema u Beočinu polovinom aprila nagrađena je sa dve diplome selektora za najbolje glumačko ostvarenje i najbolji scenski govor, kao i dve diplome žirija publike za najbolju glavnu žensku ulogu u predstavi, dok ju je žiri publike na 30. Vojvođanskom festivalu novih teatarskih formi i monodrame u Bačkoj Palanci nagradio priznanjem za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi.

Pored toga, predstava je na pomenutom festivalu u Bačkoj Palanci početkom juna osvojila dve festivalske nagrade: priznanje za inovativnost, dok je Slobodan Stanković dobio priznanje za najbolju dramatizaciju teksta. Predstava je jedna od šest najboljih u Vojvodini u kategoriji novih teatarskih formi i monodrame.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here