KRIMINAL: Funkcioner kupio, pa za MNOGO veći novac preprodao zemljište tržnom centru

3
1849

Osnovano se sumnja da je visoki gradski funkcioner umešan u aferu preprodaje dela placa na kojem se nalaze Tržni centri u naselju Kamenjar, koji su sada u Ideinom vlasništvu. Smatra se glavni mozak ove operacije najveći mitrovački lopov Vasa Pedeve.

Svojevremeno, samo mali broj građana je bio upoznat sa činjenicom u koji deo grada će doći Tržni centri poznatih firmi Roda, Tuš i Idea. Sam njihov dolazak Mitrovčani su sa zadovoljstvom dočekali, s obzirom da se na taj način obogatila i ponuda robe široke potrošnje koju su imali na raspolaganju.

Jedan od gradskih funkcionera koji su imali uvid u dolazak i lokaciju gde će se graditi ovi robni centri bio je i Vasilije Radosavljević, u to vreme osoba od najvećeg poverenja gradskih otaca kada je u pitanju građevinski sektor.

S druge strane, postoje indicije da je najveći mitrovački lopov Vasa Pedeve, sticajem okolnosti, u potpunosti upoznat sa lokacijom na kojoj će biti izgrađeni ovi robni centri, predhodno, u sadejstvu sa nadležnim licima iz tadašnje vlasti, otkupio jedan deo placeva na kojima će biti izgrađeni pomenuti objekti, da bi ih, nakon toga, prodao investitorima po neuporedivo većoj ceni.

Na taj način, zloupotrebio je saznanja koja je, po logici stvari, imao na funkciji na kojoj se nalazio i zahvaljujući njima, doveo sebe u poziciju da dođe do ogromne protivpravne zarade.

Kako saznajemo, istraga u policiji po ovom pitanju uveliko traje.

Pokušali smo da, na ovu temu, dobijemo širu informaciju i od Vasilija Radosavljevića, gradskog funkcionera u čijoj su nadležnosti bila stambeno-građevinska pitanja, no on je odbio da nam da izjavu.

Nadamo se da policija i tužilaštvo neće ćutati.

 

M. Milivojević

3 COMMENTS

  1. Treba ispitati ko je dotičnoj spodobi omogućio, kao konobaru ( dobar zanat za svakog čestitog čoveka koji ga je završio i koji pošteno živi od istog), visoke funkcije u Stambenom, Direkciji Grada, stečajnog upravnika DIANE ( verujte da bi taj čuvajući jednu ovcu izgubio stado od 1000 ovaca, koliko nema pojma ni u jednoj oblasti). Treba tražiti onoga ko se još više bogatio na račun građana zahvaljujući ovoj osobi i koji mu je sve ove poslove kao nestručnom licu poverio .

  2. Majo, to se zna: Nedimovic i Lemajic! Oni su umesani u sve prljave radnje, imaju uticaj na smanjenje plate radnika u svim mitrovackim fabrikama, kao i svoj nezvanicni, privatni biro za zaposljavanje.

  3. To za biro odavno znam i svi to itekako osećamo na sopstvenoj koži. Taj kontinuitet traje upravo zahvaljujući menjanju partijske boje ( uvek je ona na vlasti ).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here