Krov zgrade samo što im se ne sruši, opština NE DOZVOLJAVA popravku!

0
1503

I pre oluja koje su pogodile veći deo Srbije, stanari stambenih zgrada u Staroj Pazovi imaju problem sa krovovima koji samo što se nisu srušili, a sada im je voda uništila i električne instalacije. Opština im ne dozvoljava rekonstrukciju, jer je reč o objektima koji su pod zaštitom države.

Pored ostalih, reč je i o stambenoj zgradi na uglu Zmaj Jovine i Svetosavske. Radi se o zgradi izgrađenoj 1912. godine, koja je pod zaštitom države, a čiji je krov oštećen još 2014. godine,a nove probleme napravile su i nedavne superćelijske oluje, objašnjava stanarka Snežana Perić.

Ova zadnja oluja nam je podigla ovaj krov, videćete sad kod mene, (pokazuje krov u trpezariji koji je nagrizla vlaga, i na kom su se otvorile rupe). Tu je struja, iza vas je tabla sa strujnim osiguračima koji ja ne smem da pipnem jer me trese struja“, objašnjava Perić.

Stanje sa krovom je sve gore iz dana u dan.

Sad posebno, predzadnje i ovo zadnje nevreme. Pogledajte vi taj sat, mislim meni je ceo stan u haosu, i kod mog sina ide na krevet, i kod mene u spavaćoj sobi, dnevni boravak… Dakle, sve živo! Prokišnjava sve više, i više, i više. Može otići cela zgrada, možemo ostati bez krova nad glavom“, upozorava Perić.

I njen stan nije jedini. Cela zgrada je u istom stanju. Na pitanje zašto krov, za gotovo deset godina, nije rekonstruisan, odgovor je – ne dozvoljava opština!

Gospodin Mirko Terzić, jedan od stanara, je podneo zahtev, da promeni krov. Opština Stara Pazova ga je odbila i rekla da će to oni uraditi, da je zgrada pod zaštitom države“, objašnjava Perić. Dodaje i da je Terzić u međuvremenu podneo zahtev opštini da finansira rekonstrukciju polovine krova, ali i da na tu inicijativu nije stigao nikakav odgovor.

Odgovor je nikakav. Odgovor nećemo dobiti. Ne znam, jedino da se tužimo sa njima. Ne znam uopšte šta mi više da radimo“, očajna je Perić.

Dodaje i da je jedan od stanara zvao pojedine limare da, kako kaže, popravi bar deo krova na ulazu koji ugrožava stanare.

Međutim, niko ne sme da dođe zato što je zgrada pod zaštitom države“, ističe Snežana Perić.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here